U bent hier: Nieuws » Afscheid van de kerstboom?
terug naar overzicht

Afscheid van de kerstboom?

 

Met de feestdagen achter de rug komt de tijd om versieringen en de plastic kerstboom weg te bergen. Maar wat met een echte dennenboom? Hierbij enkele tips:

 

Een echte boom met aardekluit kan je misschien in je tuin planten, en volgend jaar opnieuw gebruiken. Een dorre boom kan in stukken in het compostvat of -bak. Het hout gebruiken in de haard of vuurschaal kan ook, maar dan laat je het best eerst goed drogen. Indien je een abonnement voor een groencontainer hebt, kan je deze in stukken meegeven. Verhakselen is ook een mogelijkheid, en dit kan dan gebruikt worden tegen onkruid en als extra voeding voor je bodem. En naar het schijnt eten de geitjes graag een dennenboom: ecologisch en gezond! 

 

Uiteraard kan je met je kerstboom terecht op het recyclagepark. Zorg ervoor dat de bloempot, aardekluit, versiering en voetstuk verwijderd is. Hou er rekening mee dat wortels en stam apart aangeleverd worden, respectievelijk bij de boomwortels en snoeihout. De rest van de boom moet rechtop geplaatst worden bij het snoeihout.

 

 

terug naar overzicht

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

1/05, 3/05 t.e.m. 6/05 (park Ingelmunster), 9/05, 10/05 (kantoren), 20/05, 20/06 (kantoren), 11/07, 12/07 (kantoren), 15/07 (park Pittem), 15/08, 16/08 (kantoren), 24/09, 1/11, 2/11, 11/11, 25/12, 26/12