U bent hier: Nieuws » Bijkomende maatregel: mondmaskers verplicht!
terug naar overzicht

Bijkomende maatregel: mondmaskers verplicht!

Mondmaskers verplichtVanaf zaterdag 25 juli zijn mondmaskers verplicht op de I.V.I.O.-recyclageparken.

Er werden nieuwe maatregelen gecommuniceerd vanuit de Nationale Veiligheidsraad. Steden en gemeenten kunnen nu zelf extra maatregelen nemen om lokale haarden beter te bestrijden. Gezien de regionale stijging van het aantal Corona-besmettingen gaat I.V.I.O. over tot deze maatregel. Vanaf zaterdag 25 juli moeten alle bezoekers van de I.V.I.O.-recyclageparken verplicht een mondmasker dragen. 

Daarnaast blijven alle voorgaande maatregelen van kracht:

  • 1.5m afstand bewaren van elkaar en van de parkwachter.
  • Maximum met 2 personen per wagen, kinderen blijven in het voertuig.
  • Sorteer je afval thuis, beperk de tijd op het park.
  • Zorg voor de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen, was je handen voor en na het bezoek aan het recyclagepark. 
  • Geen toegang tot het parkwachtershuisje.
  • Blijf in de wagen tijdens het wachten.
  • Het aantal voertuigen dat gelijktijdig op het park toegelaten worden blijft beperkt naargelang de grootte van het park. De parkwachter kan hier zelf het aantal verhogen of verminderen naargelang de situatie.
  • Hulpmateriaal om te lossen en op te ruimen zoals schop en borstel zijn voorzien, maar we blijven adviseren om deze zelf mee te brengen!
  • Max. 1 persoon tegelijkertijd op de trap naast de container.

We merken dat heel wat bezoekers de social distancing niet respecteren, en we willen de gezondheid van onze medewerkers en van alle bezoekers beschermen. Wij blijven rekenen op de medewerking en het begrip van de burgers. Volg de richtlijnen van de parkwachters strikt op!

terug naar overzicht

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken (RP) en kantoren (K)


2020: 01/06 - 11/07 - 20/07 - 21/07 - 15/08 - 02/11 - 11/11 - 24/12 K om 17u gesloten - 25/12 - 26/12 - 31/12 K om 17u gesloten

2021: 01/01 - 02/01