U bent hier: Nieuws » Camera’s op de I.V.I.O.-recyclageparken
terug naar overzicht

Camera’s op de I.V.I.O.-recyclageparken

Camera's op de I.V.I.O.-recyclageparken


Aanschuiven aan het recyclagepark is geen pretje. Maar er is beterschap op komst! I.V.I.O. is op dit ogenblik een project aan het uitrollen waarbij alle recyclageparken voorzien worden van een aantal camera’s.

Via deze camera’s zullen de burgers op de website van IVIO kunnen nakijken hoe druk het is aan de inrit van het recyclagepark. Dat bespaart een nutteloze rit of frustrerende wachttijd. Uit respect voor de privacy zullen enkel laag-resolutiebeelden online geplaatst worden waarbij nummerplaten of gezichten herkennen niet mogelijk zal zijn.

Daarnaast dienen deze camera’s ook om de veiligheid van onze parkwachters te garanderen. De meeste recyclageparkbezoekers houden zich aan het recyclageparkreglement en volgen de sorteerregels goed op. De recyclageparkwachters proberen alles in de gaten te houden en iedereen zo goed mogelijk te helpen. Spijtig genoeg zijn er bezoekers die het reglement niet correct opvolgen en het afval verkeerd dumpen zelfs na aanwijzing van de parkwachter! Wie bewust afval in de verkeerde container gooit, kan een factuur verwachten voor het uitsorteren en verwijderen van de verkeerd gedeponeerde fractie.

Begin september zal men de beelden van de inritten op onze website kunnen consulteren voor de recyclageparken van Ardooie, Lendelede, Meulebeke en Pittem. De andere recyclageparken zullen stap voor stap toegevoegd worden. Check op www.ivio.be/nl/afvalbrengpunten/recyclageparken/openingsuren/locaties

 

terug naar overzicht

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

 2023: 14/8, 15/8, 1/11, 2/11, 11/11, 25/12 en 26/12