U bent hier: Nieuws » CORONA-UPDATE: Heropening recyclageparken op 7 april
terug naar overzicht

CORONA-UPDATE: Heropening recyclageparken op 7 april

CORONA-UPDATE: eropening recyclageparken

Vlaamse recyclageparken mogen vanaf dinsdag 7 april de deuren opnieuw openen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir liet die twee weken geleden nog sluiten, omdat er te veel mensen tegelijk naar de containerparken kwamen, waardoor de social distance-regel niet gewaarborgd kon worden.

De sluiting zorgde echter voor heel wat vragen en opmerkingen, dus werd er bekeken om de parken, ook in de I.V.I.O.-regio gecontroleerd te heropenen. Dit vraagt uiteraard enige voorbereiding en noodzakelijke maatregelen, de heropening is daarom voorzien op dinsdag 7 april. Deze heropening mag enkel onder strikte voorwaarden, waarbij ook de afstandsregels moeten bewaard blijven. Mensen moeten anderhalve meter afstand houden en fysiek contact vermijden. Daarenboven zal het aantal mensen dat tegelijk op het recyclagepark mag, beperkt worden. Cash betalingen zullen ook niet mogelijk zijn en mensen moeten verplicht in hun wagen blijven zitten in de wachtrij. Wij rekenen op de medewerking van de burger om dit vlot te laten verlopen.

We roepen op om niet naar het recyclagepark te gaan als het niet echt nodig is. Wie zijn bezoek kan uitstellen, doet dit best.  Enkel zo kunnen lange wachtrijen worden vermeden.

Houd de communicatie van I.V.I.O. en je gemeente goed in de gaten, zodat je op de hoogte bent over wanneer en hoe het park in jouw gemeente weer open gaat.

 

terug naar overzicht

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

2023: 1/11, 2/11, 11/11, 25/12 en 26/12

2024: 1/1, 2/1, 19/3, 1/4, 1/5, 9/5, 10/5 (kantoren), 20/5