U bent hier: Nieuws » De P in PMD werd uitgebreid!
terug naar overzicht

De P in PMD werd uitgebreid!

De Nieuwe blauwe zak

Sinds 1 januari 2021 zijn alle gemeenten van de I.V.I.O.-regio overgeschakeld naar De Nieuwe Blauwe Zak. De sorteerregels voor plastic verpakkingen verruimden, waardoor er meer in de blauwe zak mag!

P van positief

We dragen allemaal ons steentje bij aan de toekomst van het afvalbeleid en doen dat door mee te stappen in het project van De Nieuwe Blauwe Zak. Dit project zorgt er niet alleen voor dat er meer materiaal kan worden gerecycleerd, het maakt het tevens goedkoper én gemakkelijk voor alle inwoners.

Meer plastic verpakkingen in de Nieuwe Blauwe Zak betekent minder afval in je restafvalzak. Dat is goed voor het restafvalcijfer, maar ook goed voor de uitgespaarde, duurdere restafvalzakken. Vroegere stond de P in PMD voor plastic flessen en flacons. Dankzij de Nieuwe Blauwe Zak is er geen onduidelijkheid meer voor potjes, vlootjes en folies. De eenvoudige sorteerinstructie is: alle plastic verpakkingen in De nieuwe Blauwe Zak. De M staat nog steeds voor metalen verpakkingen en de D voor drankkartons. Zo wordt sorteren nog gemakkelijker! Meer info op https://www.ivio.be/nl/afvalophaling/pmd of www.denieuweblauwezak.be!

terug naar overzicht

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

1/05, 3/05 t.e.m. 6/05 (park Ingelmunster), 9/05, 10/05 (kantoren), 20/05, 20/06 (kantoren), 11/07, 12/07 (kantoren), 15/07 (park Pittem), 15/08, 16/08 (kantoren), 24/09, 1/11, 2/11, 11/11, 25/12, 26/12