U bent hier: Nieuws » Gooi geen glas in de vuilzak!
terug naar overzicht

Gooi geen glas in de vuilzak!

Geen glas in de vuilzak

In de voorbije weken werden de ophalers in Izegem en Ommeland enkele malen geconfronteerd met scherpe voorwerpen in de restafvalzakken. Daarbij werd één van de ophalers pijnlijk verwond! De ophalers en de intercommunale I.V.I.O. doen daarom nogmaals een oproep om géén scherpe of gevaarlijke voorwerpen in de restafvalzak te stoppen.


Enkele richtlijnen om de veiligheid van onze ophalers te garanderen:

  • Glas hoort thuis in de glasbol, vlak glas op het recyclagepark.
  • Verklein of verpak kleine scherven van glas en aardewerk, satéstokjes, (scheer)messen, … zodat ze niet meer door de zak kunnen prikken.
  • Injectienaalden horen thuis in een naaldbox, deze kan je aankopen bij je apotheek. Een volle naaldbox wordt op het recyclagepark gesorteerd bij het KGA-afval.
  • Maak je huisvuilzak niet te zwaar: 15 kg per zak is het maximum om geen te zware fysieke belasting te vormen voor de ophalers.

De ophaler draagt zorg voor uw afval, dagelijks haalt hij 800 à 1.000 zakken op! Dit verdient respect. Bij vaststelling van scherpe voorwerpen in de vuilniszak kan de politie een PV opstellen. De veiligheid van onze afvalophalers gaat boven alles.

terug naar overzicht

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

 2023: 9/4, 10/4, 1/5, 18/5, 28/5, 29/5, 10/7, 11/7, 21/7, 22/7, 14/8 15/8, 1/11, 2/11, 11/11, 25/12 en 26/12

Uitzondering recyclagepark Pittem: ook gesloten op 17 juli!