U bent hier: Nieuws » I.V.I.O. waarschuwt: zakken naast de textielcontainer plaatsen is ook sluikstort!
terug naar overzicht

I.V.I.O. waarschuwt: zakken naast de textielcontainer plaatsen is ook sluikstort!

I.V.I.O. waarschuwt: zakken naast de textielcontainer plaatsen is ook sluikstort!

I.V.I.O, de intercommunale van Izegem en Ommeland stelt met spijt vast dat textielcontainers, net zoals glascontainers, vaak een hotspot zijn voor sluikstort. I.V.I.O. vraagt met aandrang om geen zakken met kledij of afval naast de textielcontainers te plaatsen.

We moeten allen trachten zo min mogelijk afval te produceren alsook zo veel mogelijk te recycleren. Bruikbaar textiel kan naar de Kringwinkel of men kan het ook deponeren in één van de vele textielcontainers in de 11 I.V.I.O.-gemeenten. Op die manier krijgt je textiel een tweede leven!

Is de textielcontainer vol, dan mogen er geen zakken naast gezet worden. Dat is sluikstorten en dus strafbaar. Dit is daarenboven geen zicht en zeer asociaal gedrag. Bij een overvolle textielcontainer kan je je oude textiel terug meenemen naar huis en later aanbieden, ofwel ermee naar een andere textielcontainer of het recyclagepark rijden. Ander afval hoort sowieso niet thuis in of aan de textielcontainers. OPGELET! We stellen vast dat de containers vaak niet 'vol' steken, maar dat grote zakken of onafgesloten zakken de opening blokkeren. Let er dus op om je zakken goed af te sluiten en geen té grote zakken te gebruiken!

Wat kan allemaal in de textielcontainer: Kledij (dames, heren en kinderen), beddengoed (lakens, dekens, slaapzakken en hoofdkussens), woningtextiel (tafelkleden, gordijnen, zetelhoezen), keuken- en badkamertextiel (handdoeken en washandjes, schorten), riemen, handtassen, schoenen per paar (veters aan elkaar knopen), speelgoedknuffels, propere lappen textiel, textiel met klein defect. Aanbieden in een afgesloten zak in de textielcontainer, enkel zo behoudt textiel zijn waarde!

Wat kan zeker NIET in de textielcontainer: Matrassen, zetelkussens, tapijten/vast tapijt, elektrische dekens, nat en/of besmeurd textiel.

Vergeet niet: Matrassen mogen sinds 1 januari gratis naar het recyclagepark! 

terug naar overzicht

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

 

2022: 26/12 - 27/12 - 31/12

2023: 1/1, 2/1, 9/4, 10/4, 1/5, 18/5, 28/5, 29/5, 10/7, 11/7, 21/7, 22/7, 14/8 15/8, 1/11, 2/11, 11/11, 25/12 en 26/12