U bent hier: Nieuws » IVIO zet voortaan in gans het werkingsgebied mobiele camera’s in tegen sluikstorters
terug naar overzicht

IVIO zet voortaan in gans het werkingsgebied mobiele camera’s in tegen sluikstorters

IVIO zet een extra mobiele camera in tegen het sluikstorten aan de glasbollen. In Tielt loopt sinds vorig jaar een proefproject en bij uitbreiding volgen nu alle andere gemeenten in het werkingsgebied.

IVIO zal de camera's afwisselend inzetten in alle deelnemende gemeenten: Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt.

Vorig jaar had IVIO al een proefproject met een mobiele camera opgestart in Tielt. Op basis van de eerste bemoedigende resultaten besliste IVIO om het project ook open te stellen in het volledig werkingsgebied. We willen met deze manier van handhaven een halt toeroepen aan alle vervuilers, dit kan met het camarabewakingsbeleid, door overtreders een GAS-boete te geven.

Het project kan rekenen op financiële steun van de Mooimakers (Fost Plus en OVAM). Op iedere glasbolsite wordt een sticker aangebracht die aangeeft dat er camerabewaking is, zo voldoet IVIO aan de privacywetgeving. De mobiele camera’s worden verborgen opgesteld, onopvallend zodat vervuilers betrapt kunnen worden.

terug naar overzicht

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

 2023: 9/4, 10/4, 1/5, 18/5, 28/5, 29/5, 10/7, 11/7, 21/7, 22/7, 14/8 15/8, 1/11, 2/11, 11/11, 25/12 en 26/12

Uitzondering recyclagepark Pittem: ook gesloten op 17 juli!