U bent hier: Nieuws » OPGELET WIJZIGING OPHAALRONDEN EN BEDELING OPHAALKALENDER 2020
terug naar overzicht

OPGELET WIJZIGING OPHAALRONDEN EN BEDELING OPHAALKALENDER 2020

  • De nieuwe ophaalkalender voor 2020 valt pas in de maand januari in je brievenbus!
  • De ophaaldagen voor januari 2020 kan je terugvinden op de kalender van 2019, gooi die kalender dus nog niet weg eind dit jaar!
  • De nieuwe inzamelronden voor huishoudelijk afval starten vanaf 1 februari 2020!

BEDELING OPHAALKALENDER 2020

Tussen 15 en 31 januari valt de nieuwe ophaalkalender 2020 in je brievenbus.


VOLGENDE NUTTIGE INFO KAN JE ER IN TERUGVINDEN:

  • de ophaaldata
  • de inzamelrondes A en B (indien opgesplitst voor PMD of P&K)
  • de stratenrondes A en B (indien opgesplitst voor PMD of P&K), kijk zeker na in welke stratenronde je woont!
  • de openingsuren en sluitingsdagen van de recyclageparken
  • de sorteerregels
  • informatie over de recyclage-app van Fost Plus, Recupel en Bebat waarbij je ook de ophaaldata en nuttige info van I.V.I.O. kan opvragen
  • de data voor ophaling van grofvuil op afroep tegen betaling

Bijhouden dus!! Heb je geen kalender ontvangen TEGEN EIND JANUARI 2020 of kreeg je een verkeerde versie in je bus, dan kan je bij de milieudienst van je gemeente terecht of bij I.V.I.O. voor een nieuwe kalender.

Raadpleeg op http://www.ivio.be/nl/afval-ophaling/ophaalkalender de ophaalkalender. Je kan ook de kalender (ICS) importeren in je google-, hotmail- of outlookagenda.

WELKE DAG KOMEN WE AFVAL OPHALEN?

De routes van de ophaalrondes kunnen aangepast zijn. De bevolking neemt snel toe, de voorbije jaren kwamen er her en der heel wat woningen bij. Daar waar wijken bij komen zijn er extra ophaalpunten. Maar we houden ook rekening met het aantal huidige ophaalpunten, de opgehaalde gewichten, het aantal af te leggen kilometers, marktdagen, e.d.

Indien er door de stad/gemeente nieuwe verkeerssituaties uitgewerkt worden, nemen we dit ook mee voor het vormen van nieuwe afval ophaalrondes. Daarnaast moeten de nieuwe routes ook aangeleerd worden en dat vergt wat tijd. Daarom rekenen we ook graag op jullie begrip!

OPGELET: De ophaaldag kan ook wijzigen voor bv. een feestdag! Dan voorzien we een vervangdag, dat kan je altijd duidelijk terugvinden op je ophaalkalender. Volg ook steeds www.ivio.be of de facebookpagina van I.V.I.O. voor wijzigingen e.a.

 

terug naar overzicht

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

1/05, 3/05 t.e.m. 6/05 (park Ingelmunster), 9/05, 10/05 (kantoren), 20/05, 20/06 (kantoren), 11/07, 12/07 (kantoren), 15/07 (park Pittem), 15/08, 16/08 (kantoren), 24/09, 1/11, 2/11, 11/11, 25/12, 26/12