U bent hier: Nieuws » VICT wordt partner van IVIO voor inzamelen textiel in alle gemeenten!
terug naar overzicht

VICT wordt partner van IVIO voor inzamelen textiel in alle gemeenten!

Textielinzameling met VICT


Vanaf 1 januari 2022 zal VICT, Vlaamse Inzamelcentrum Textiel, instaan voor de inzameling van textiel in de I.V.I.O.-gemeenten. Met VICT kiest IVIO voor een partner die oog heeft voor duurzaamheid, ergonomie, sociale tewerkstelling, netheid van de sites, …  Daarenboven zetten zij maximaal in op hergebruik en recyclage! Ongeveer 76% van het textielafval krijgt een 2e leven, 16% wordt gebruikt als recuperatieproduct.

Wij hebben de afgelopen jaren met hen samengewerkt voor een deel van ons werkingsgebied. De textielcontainers van VICT zullen vanaf 4 januari dus te zien zijn in alle IVIO gemeenten! Samen met VICT bekijken we hoe we de containers optimaal kunnen spreiden om de wildgroei aan containers een halt toe te roepen en ze dus beter te integreren in het straatbeeld. 

We gaan verder ook de strijd aan tegen het illegaal inzamelen van textiel! Enkel de VICT-containers, die ook het I.V.I.O.-logo dragen, zijn toegelaten. Alle andere zullen verwijderd worden, zowel van het openbaar als van privéterrein. Vanaf 4 januari worden alle textielcontainers stapsgewijs gewisseld door VICT, dit kan tot 3 weken in beslag nemen. De locaties van de textielcontainers vindt u op onze website.

De regels rond de textielinzameling wijzigen niet. In de containers mag naast draagbaar textiel of leder ook versleten of beschadigd textiel worden aangeboden, zolang het proper is. Ook beddengoed, schoenen en speelgoedknuffels zijn welkom. Nog steeds geldt de regel dat je alles in zakken aanbiedt. Matrassen, tapijten, zetelkussens, nat of besmeurd textiel en ander afval zijn niet welkom.

Vergeet ook niet: zakken naast de textielcontainer plaatsen is sluikstort!