U bent hier: Nieuws » Week van de Handhaving met de focus op sluikstorten van 30 september t.e.m. 6 oktober
terug naar overzicht

Week van de Handhaving met de focus op sluikstorten van 30 september t.e.m. 6 oktober

Week van de Handhaving met de focus op sluikstorten van 30 september t.e.m. 6 oktober

Zwerfvuil en sluikstorten zijn in Vlaanderen nog steeds een groot probleem. Een veel voorkomend probleem daarbij is dat de daders niet gekend of moeilijk te identificeren zijn. Gelukkig verhoogt de pakkans door het plaatsen van camera's op 'hot spots', waardoor er hoge boetes uitgedeeld kunnen worden! 

Haalt het iets uit?
Jazeker! In 2018 werd er bij iedere vaststelling/overtreding een GAS-boete opgemaakt. De toegenomen perceptie van de pakkans was hiervan een mooi gevolg.

Handhavingsweek

Met de actie wil Mooimakers duidelijk stellen dat afval in de vuilnisbak hoort en niet op de grond! Betrapt worden op zwerfvuil of sluikstorten is trouwens gênant én je riskeert een boete, gooi je afval dus niet op de grond!

Extra controles?

I.V.I.O. i.s.m. de West-Vlaamse afvalintercommunales, politiezones, gemeenten, de gouverneur van West-Vlaanderen en Mooimakers organiseren voor het 3de jaar op rij de “Handhavingsweek” op zwerfvuil en sluikstort die zal plaatsvinden tussen 30 september en 6 oktober. Tijdens deze week roept Mooimakers op tot verscherpte controle door politie, gasambtenaren, stads- en gemeenschapswachters en andere handhavers in heel Vlaanderen.

Occasionele overtreders worden aangesproken op hun gedrag, en hardnekkige overtreders worden gesanctioneerd. Wie het goed doet krijgt een complimentje.

Iedereen die zich betrokken voelt bij de netheid van zijn omgeving kan deelnemen aan de “Week van de Handhaving” en kan ook zwerfvuilvrijwilliger worden. Zo geef je een sterk signaal dat je ook tegen zwerfvuil en sluikstort bent! Alle info over hoe deelnemen en welke ondersteuning de Mooimakers aanbieden kan je vinden op https://mooimakers.be/week-van-de-handhaving.

Zet jou actie op de kaart: https://mooimakers.be/index.php/actiekaart

terug naar overzicht

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken

2019: 1/11 - 2/11 - 11/11 - 25/12 - 26/12

24/12 - 31/12 recyclagepark om 17u gesloten

2020: 1/01 - 2/01