U bent hier: Nieuws » Word jij onze nieuwe “kringloop” vrijwilliger?
terug naar overzicht

Word jij onze nieuwe “kringloop” vrijwilliger?

 

Heb jij groene vingers? Wil je minder tuin en keukenafval door thuis te composteren of kippen te houden. Wil je voedselverlies voorkomen? Kom je graag in contact met andere tuinliefhebbers en wil je je kennis en ervaring delen met anderen? Dan is vrijwilligerswerk als kringloopkracht iets voor jou.


Gemeentelijke kringloopkrachten beheren de demoplaats op het recyclagepark, maar geven soms ook compostlessen in scholen, delen hun verhaal op een stand tijdens een tuinevent, … en ijveren voor een afvalarme en natuurvriendelijke manier van tuinieren. Door je verhaal vanuit een andere invalshoek (die van de biologische kringloop) te benaderen, wek je wellicht ook de interesse van andere mensen. Niet alleen mensen met een tuin behoren tot de doelgroep, maar iedere burger die op een meer bewuste manier wil consumeren. De gemeenten en IVIO zouden het bijzonder fijn vinden dat jij, als kringloopkracht, een belangrijke rol wil spelen binnen dit beleid.

I.V.I.O. gaat in de loop van 2022, bij voldoende interesse, een gratis opleiding organiseren voor nieuwe 'kringloop'-vrijwilligers. In deze opleiding, in samenwerking met VLACO, krijg je de basisinformatie over kringlooptuinieren en leer je hoe je het best een verhaal brengt. Na deze opleiding kan je als vrijwilliger aan de slag bij je gemeente en bij IVIO. Je krijgt vervolgens ook de kans om je te verdiepen in bepaalde kringlooptechnieken zoals insectenhotels, compostgebruik, voedselverlies, etc.

Interesse hiervoor? Mail naar emily.meiresonne@ivio.be.

terug naar overzicht

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

 2023: 14/8, 15/8, 1/11, 2/11, 11/11, 25/12 en 26/12