U bent hier: Nieuws » Word jij onze nieuwe “kringloop”vrijwilliger?
terug naar overzicht

Word jij onze nieuwe “kringloop”vrijwilliger?

Infosessies kringlooptuinieren

Word jij onze nieuwe “kringloop”vrijwilliger?

Heb jij groene vingers, wil je minder tuin en keukenafval door thuis te composteren of kippen te houden of voedselverlies te voorkomen?
Kom je graag in contact met andere tuinliefhebbers en wil je je kennis en ervaring delen met anderen?
Dan is vrijwilligerswerk als kringloopkracht iets voor jou.
Een lesje over composteren of moestuinieren in de lagere school, tips geven in jouw of andermans tuin, je verhaal brengen op een stand tijdens een tuinevent, …

IVIO organiseert een 4-delige opleiding waar je de basisinformatie meekrijgt over kringlooptuinieren en waar je ook leert hoe je het best een verhaal brengt. Na deze opleiding kan je als vrijwilliger aan de slag bij je gemeente en bij IVIO en krijg je de kans om je vervolgens te verdiepen in bepaalde kringlooptechnieken zoals insectenhotels, compostgebruik, voedselverlies, etc.

Kies wat je graag doet want jouw enthousiasme werkt aanstekelijk!

Tijdens de sessie dompelt de lesgever je onder in de wereld van de kringlooptechnieken zodat je keuken- en tuinresten als waardevolle grondstof opnieuw kan gebruiken in je tuin.  

Programma:

  1. Les 1: thuiscomposteren in een notendop;
  2. Les 2: moestuinieren in de praktijk;
  3. Les 3: in het provinciaal domein de Palingbeek: rondleiding in de kringlooptuin van de milieuboerderij de Palingbeek;
  4. Les 4: Hoe breng je het kringloopverhaal voor volwassenen, voor kinderen, voor gezinnen, etc. Een les boordevol tips en tricks.

Interesse hiervoor: mail naar info@ivio.be je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

 

Deze lessen worden i.s.m. Vlaco en IVIO gratis aangeboden.

 

terug naar overzicht

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

 2023: 14/8, 15/8, 1/11, 2/11, 11/11, 25/12 en 26/12