U bent hier: Nieuws » Persbericht: Prizma-school uit Lendelede wint afvalwedstrijd IVIO
terug naar overzicht

Persbericht: Prizma-school uit Lendelede wint afvalwedstrijd IVIO

 

Voor het 50 jaar bestaan van IVIO werd een ‘afvalwedstrijd’ georganiseerd. Geen wedstrijd om af te vallen, maar om afval te recycleren tot een kunstwerk. Tijdens de 'Week van het Afvalteam' koos onze jury het leukste kunstwerk. De winnaars zijn leerlingen van het 2de jaar uit de Prizma-school van Lendelede (2B M&W en 2B Art), die een prachtige IVIO-boom maakten uit afval. De school mag als prijs in 2024 gratis de VR-Smurfenstand van Fost Plus uitlenen, dit ter waarde van 3000 euro.

 

De school en de gemeente zijn heel tevreden met de winst. De VR-Smurfenstand zal gebruikt worden tijdens de themadag ‘Milieu en recyclage’ van de school op 1 maart. Hoog bezoek kwam de creatieveling proficiat wensen: burgemeester Carine Dewaele, schepen Rudy Rommens en schepen Daan Mostaert.

Wat is de VR-smurfenstand?

Fost Plus creëerde, samen met IMPS, het bedrijf achter de Smurfen, een gloednieuw Smurfengezin – mama, papa, meisje en jongen – om iedereen op een laagdrempelige manier vertrouwd te maken met de uitgebreide sorteerregels voor PMD. De tekenfilmhelden zijn niet alleen geliefd bij jong en oud, ze zijn ook blauw, al meer dan twintig jaar de kleur van onze PMD-zakken.

Deelnemers aan het spel krijgen een VR-bril opgezet en worden ondergedompeld in het universum van de Smurfen. Je gaat een Smurfenhuisje binnen met één simpele opdracht: zoveel mogelijk verpakkingen correct sorteren.

 

 

terug naar overzicht

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

1/05, 3/05 t.e.m. 6/05 (park Ingelmunster), 9/05, 10/05 (kantoren), 20/05, 20/06 (kantoren), 11/07, 12/07 (kantoren), 15/07 (park Pittem), 15/08, 16/08 (kantoren), 24/09, 1/11, 2/11, 11/11, 25/12, 26/12