U bent hier: Nieuws » Verstoorde ophaling groencontainers tijdens winterse dagen
terug naar overzicht

Verstoorde ophaling groencontainers tijdens winterse dagen

Verstoorde ophaling groencontainer

Deze week is het extra koud. Dan kan het al eens gebeuren dat je container vastvriest of dat afval vastvriest aan de container, vooral in de groencontainer. Dit maakt de ophaling van de groencontainers op dit ogenblik vrijwel onmogelijk. De ophaler voor Oostrozebeke, Pittem en Meulebeke laat weten dat de ophaling van vandaag niet vlot verloopt en daardoor de ophaling van morgen verplaatst wordt naar volgende woensdag.

Dit betekent dat voor de gemeenten Pittem, Oostrozebeke en Meulebeke de ophaling van de groencontainers morgen, 10 februari verplaatsten naar volgende woensdag 17 februari. Alle andere ophalingen gaan op dit ogenblik door, maar kunnen dus wel verstoord zijn. 

Toch geven we je graag een aantal tips tegen het vastvriezen van de groencontainers. 

  • Begin onderaan de container met een laag krantenpapier of bruin karton.
  • Werk eventueel in verschillende laagjes, met behulp van krantenpapier of keukenrol. Zorg er wel voor dat de groencontainer geen papierbak wordt!
  • Druk het groenafval niet te hard aan.
  • Plaats de container (eventueel de dag voor de ophaaldag) op een vorstvrije plaats (garage, berging, …) of op een windluwe plaats.
  • Is je groenafval toch vastgevroren? Maak het dan, met een lang voorwerp, zeer voorzichtig los van de wanden. Let er wel op dat de wanden van je groencontainer niet barsten! Zet het de volgende ophaling opnieuw buiten. 
     

Sneeuwt het? Maak het de ophalers makkelijk! 

  • Plaats je container op een goed zichtbare plaats en controleer of deze niet is ondergesneeuwd. 
  • Hou er rekening mee dat niet altijd alle straten even goed bereikbaar zijn met de ophaalwagen. Is je container niet geledigd? Neem hem dan gewoon terug binnen en bied deze de volgende keer opnieuw aan.

 

Wat als het hevig waait? 

Worden er hevige rukwinden voorspeld? Hou hier dan rekening mee als je je afval buitenzet. 

  • Zet het afval pas de ochtend van ophaling buiten, net voor 6 u. 
  • Zet het afval, in de mate van het mogelijke, op een beschutte plaats. 
  • Knoop je PMD-zak goed dicht, zo kunnen er geen verpakkingen gaan vliegen. 
  • Bied Papier en Karton aan in goed afgesloten dozen, zodat je geen waaiafval veroorzaakt. 

 

terug naar overzicht

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

1/05, 3/05 t.e.m. 6/05 (park Ingelmunster), 9/05, 10/05 (kantoren), 20/05, 20/06 (kantoren), 11/07, 12/07 (kantoren), 15/07 (park Pittem), 15/08, 16/08 (kantoren), 24/09, 1/11, 2/11, 11/11, 25/12, 26/12