U bent hier: Afvalbrengpunten » Glasbollen

Glasbollen

Glazen flessen en bokalen worden niet aan huis opgehaald. Je kan ze deponeren in een van onze glasbollen.

Aandachtspunten

  • Maak je glazen flessen, flacons en bokalen helemaal leeg.
  • Deksels en doppen van flessen of bokalen zijn van heel uiteenlopende materialen gemaakt, waaronder plastic, metaal en kurk. Ze kunnen het recyclageproces ernstig vervuilen en mogen dus niet in de glasbol. Metalen deksels en doppen mogen bij het PMD. Deksels en doppen van andere materialen sorteert je bij het restafval of in het recyclagepark.
  • Houd de glasbollen netjes. Deponeer je glazen flessen en bokalen erin, niet ernaast. Laat geen ander afval achter; sluikstorten is strafbaar en je riskeert een boete.
  • Sorteer het glas op kleur. Gooi doorzichtig wit glas in de witte glasbol en doorzichtig gekleurd glas in de gekleurde glasbol.
  • Gebruik de glasbollen niet tussen 20:00 en 08:00. Respecteer de rust van de buurtbewoners.
Geen deksels in de glasbol! 


OPGELET: GLASBOLSITES ZIJN GEEN STORTPLAATSEN!

Jammer genoeg wordt in de nabijheid van de glasbollen vaak sluikstorten vastgesteld. Het is niet toegelaten om kartonnen dozen of plastic zakken waarmee het glas naar de glasbol werd gebracht, achter te laten. Maar ook andere voorwerpen horen niet thuis naast of achter de glasbol. Als je merkt dat een glasbol vol is, plaats dan je glas niet naast de glasbol maar breng het naar een andere glasbol in de buurt. Zo voorkom je een sluikstort en de omwonenden zullen dit ten zeerste waarderen! Met verpakkingsglas kan je ook altijd terecht op het recyclagepark.