U bent hier: Scholen & verenigingen » wedstrijd scholen

Wedstrijd smurfenstand 2023

afvalwedstrijd IVIO

 

Smurf jij een kunstwerk met afval?

IVIO organiseert, voor het 50 jaar bestaan, een ‘afvalwedstrijd’. Geen wedstrijd om af te vallen, maar om afval te recycleren tot een kunstwerk. Iedere school in onze regio mag tegen 31 oktober een kunstwerk, vervaardigd uit afval insturen. In de 'Week van het Afvalteam' kiest onze jury het leukste kunstwerk. 

De school met het winnende kunstwerk mag in 2024 gratis de VR-Smurfenstand uitlenen t.w.v. 3000 euro.


Wat is de VR-smurfenstand?

 

Fost Plus sloot in 2020 een samenwerkingsovereenkomst met IMPS, het bedrijf achter de Smurfen. De tekenfilmhelden zijn niet alleen geliefd bij jong en oud, ze zijn ook blauw, al meer dan twintig jaar de kleur van onze PMD-zakken. Een gloednieuw Smurfengezin – mama, papa, meisje en jongen – werd in het leven geroepen om iedereen op een laagdrempelige manier vertrouwd te maken met de uitgebreide sorteerregels voor PMD. 

 

Ze figureren in een sorteerstand die we samen met AlterEyes en Indiandribble ontwikkelden. Deelnemers aan het spel krijgen een Virtual Reality-bril opgezet en worden ondergedompeld in het universum van de Smurfen. Je gaat een Smurfenhuisje binnen met één simpele opdracht: zoveel mogelijk verpakkingen correct sorteren.

 

Het spel start in de keuken, waar je tien items ontdekt. Je neemt de items die je wil sorteren vast met behulp van een controller en je laat ze in de PMD-zak vallen. Gooi je iets in de PMD-zak dat er niet in thuishoort, dan krijg je meteen ook de nodige uitleg waarom dat niet mag. 

De stand wordt opgezet en begeleid door 2 animatoren. Je hoeft zelf niet in te staan voor het spelverloop.

 

Deelnemen?

Laat ons weten welke klas en school deelneemt via communicatie@ivio.be.

Bezorg ons een foto of het kunstwerk zelf ten laatste tegen 31 oktober 2023. 

Lees het reglement.


Vragen?

contacteer ons via communicatie@ivio.be


Veel succes.