U bent hier: Nieuws

Nieuws

Een nieuw schooljaar gaat binnenkort van start!

Binnenkort start het nieuwe schooljaar. Daarbij horen nieuwe boeken, ringmappen, schriften, balpennen, kleuren, stiften, ...

Voor het kaften van de boeken hebben de Mooimakers alvast een mooie oplossing voor jou!

lees meer

AANWERVING EXPLOITATIEVERANTWOORDELIJKE

Functie:

  • Je geeft leiding aan de parkwachters, technische medewerkers en chauffeurs in samenwerking met de ploegleider (± 26 personeelsleden).
  • Je staat in voor de dagelijkse werking van de 11 recyclageparken en de afvalinzameling.
lees meer

AANWERVING COMMUNICATIEVERANTWOORDELIJKE

Functie:

Als communicatie-verantwoordelijke ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het communicatiebeleid en het uitwerken van een communicatiestrategie.

  • Je schrijft en zorgt voor de uitvoering van een communicatieplan. Je stroomlijnt de communicatie rond afvalpreventie, zwerfvuilbestrijding, asbestafbouw, e.d.
lees meer

Wat is asbest? Hoe herken ik asbest?

Asbest is een schadelijke stof die in meer dan 3.500 bouwmaterialen is verwerkt. De stof is niet met het blote oog zichtbaar, daardoor weten we vaak niet dat asbest ook in onze eigen woning verborgen zit.

lees meer

Mooimakers zomercampagne voor een mooie omgeving!

Het is verademend om te leven, wonen, werken en te bewegen in een propere buurt. Mooimakers zet zich daarom ook deze zomer enthousiast in om de omgeving proper te houden en afval op straat te vermijden.

lees meer

75% minder zwerfvuil in secundaire scholen dankzij nudging

Nudging, een techniek voor gedragsverandering waarbij positieve keuzes op een subtiele manier naar voren geschoven worden, helpt scholen in de strijd tegen zwerfvuil. Dat is de opvallende conclusie van een twee jaar durend onderzoeksproject met 14 West-Vlaamse secundaire scholen. Uit het onderzoeksproject blijkt dat eenvoudige maatregelen zoals het gebruik van vuilbakken met aangepaste inwerpopening of het toepassen van kleurlijnen en duidelijke sorteerinstructies de hoeveelheid zwerfvuil al drastisch kunnen doen verminderen

lees meer

Wanneer komt de nieuwe blauwe pmd-zak in I.V.I.O.?

Op 3 juni 2019 introduceerde Fost Plus en de OVAM samen met enkele afvalintercommunales en de sorteercentra de uitgebreide blauwe pmd-zak.

lees meer

INSECTENHOTEL IN JOUW TUIN?

Insectenhotel bouwen, de kringloopkrachten van Lendelede hebben dit op een heel creatieve en mooie manier gemaakt.

lees meer

OPRUIMACTIES 2019

Ook dit jaar organiseert I.V.I.O., onze 11 gemeenten i.s.m. Mooimakers de Grote Lenteschoonmaak! Samen met duizenden vrijwilligers worden de handen uit de mouwen gestoken om het zwerfvuil in hun buurt op te ruimen en zo het straatbeeld van hun dorp, gemeente of stad mooi te maken. In de voorjaarsperiode worden alle lokale initiatieven ondersteund met een grootse communicatiecampagne en natuurlijk ook opruimmateriaal!

lees meer

LET OP!! Vanaf 2 april wijzigt het tijdstip van de ophaalrondes IZEGEM A en IZEGEM B

 

De ophaalrondes in IZEGEM zowel voor ronde A als ronde B werden aangepast door gewijzigde verkeerssituaties en specifieke veiligheidsmaatregelen (gevaar bij achteruitrijden ophaalwagen, gevaar belading beide zijden van de straat, wegenwerken, winterweer, schooltijden, …). Bijgevolg zal de ophaalwagen, op de dag zoals voorzien, op een ander tijdstip bij u afval ophalen.

lees meer

Oude kledij/textiel/schoenen/handtassen/... om weg te gooien?

Breng ze naar de textielcontainers in je buurt.

lees meer

Word jij onze nieuwe “kringloop”vrijwilliger?

Infosessies kringlooptuinieren

Heb jij groene vingers, wil je minder tuin en keukenafval door thuis te composteren of kippen te houden of voedselverlies te voorkomen? 
Kom je graag in contact met andere tuinliefhebbers en wil je je kennis en ervaring delen met anderen?

lees meer

LET OP VOOR ILLEGALE INZAMELING VAN TEXTIEL!

Heb je dergelijk briefje in je brievenbus ontvangen om je afgedankte textiel in een zak aan de deur te zetten? Dan is dit een illegale textielinzameling!

lees meer

IVIO zet voortaan in gans het werkingsgebied mobiele camera’s in tegen sluikstorters

In Tielt loopt sinds vorig jaar een proefproject en bij uitbreiding volgen nu alle andere gemeenten in het werkingsgebied.

lees meer

Bewegwijzering voor je fiets- of wandeltocht nodig?

Nieuwe dienstverlening

Hiervoor kan je voortaan bij IVIO terecht. De pijlen zijn ontworpen met een sensibiliserende boodschap om zwerfvuil te voorkomen!

lees meer

NIEUW: GRATIS INZAMELING VAN NATUURLIJKE KURKEN OP ALLE IVIO-RECYCLAGEPARKEN

Kurken die maar al te vaak bij het restafval belanden kunnen gerecycleerd worden tot nuttige nieuwe materialen. Voortaan kan je op alle IVIO-recyclageparken je (natuurlijke) kurken gratis brengen in het daartoe voorziene recipiënt.

 

lees meer
Herbruikbare bekers

Nieuwe dienstverlening: herbruikbare bekers

Vanaf 1 augustus 2016 bieden we een nieuwe dienstverlening op maat, namelijk herbruikbare bekers. Handig, netjes én milieuvriendelijk!

 

lees meer

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken

2019: 1/11 - 2/11 - 11/11 - 25/12 - 26/12

24/12 - 31/12 recyclagepark om 17u gesloten

2020: 1/01 - 2/01