U bent hier: Nieuws

Nieuws

Vernieuwd recyclagepark Meulebeke is het park van de toekomst


Meulebeke, 15 mei 2024: Begin dit jaar werden de werken gestart om het recyclagepark om te bouwen naar een hypermodern recyclagepark volgens een volledig nieuw concept voor de IVIO-regio. Het park wordt verdubbeld in oppervlakte en is modulair opgebouwd.

 

lees meer

Aangepaste werking in mei

In mei zijn er heel wat feestdagen, waardoor de IVIO-werking op deze dagen aangepast wordt.

lees meer

Recyclageparken en kantoor gesloten op 30 maart en 1 april

Onze kantoren en recyclageparken zijn gesloten op zaterdag 30 maart en maandag 1 april

lees meer

Infomoment IVIO als werkgever op 6 februari

Komt kennis maken met IVIO als werkgever op 6 februari om 18u in de kantoren van IVIO.

Lodewijk De Raetlaan 12, 8870 Izegem

lees meer

Uitzonderlijke sluiting recyclagepark Ardooie

Door een technische storing is het recyclagepark van Ardooie vandaag, 29/01, uitzonderlijk gesloten. We houden jullie op de hoogte.
 
lees meer

Nieuwe textielcontainers in het straatbeeld!

Sinds 1 januari worden de groene textielcontainers van VICT geleidelijk vervangen door nieuwe witte exemplaren. In de gemeenten Ardooie, Ingelmunster, Izegem, Lendelede en Ledegem zullen dit containers zijn van Belcotex. Voor de gemeenten Ruiselede, Oostrozebeke, Pittem, Tielt, Dentergem en Meulebeke blijven dit containers van VICT. Daarnaast krijgt ieder recyclagepark ook 2 textielcontainers van de Kringwinkel, zodat de burger zélf kan bepalen of hij/zij bewust voor lokaal hergebruik kiest.

lees meer

GFT-ophaling pas vanaf 2026

In de media verschijnen vele berichten over de verplichte aparte inzameling van GFT (Groente-, Fruit- en Tuinafval) vanaf 1 januari 2024. In onze regio verandert er in 2024 en 2025 nog niets, keukenrestjes mogen nog steeds in de gele zak.

lees meer

Aangepaste werking tijdens de feestdagen!

 

Alle recyclageparken en de kantoren van IVIO zijn gesloten op maandag 25 en dinsdag 26 alsook op maandag 1 en dinsdag 2 januari.

De ophaalrondes op maandag 25 december (Kerstdag) en maandag 1 januari (Nieuwjaarsdag) worden verplaatst.

lees meer

IVIO wordt 50 jaar

Izegem, 15 december 2023 - IVIO bestaat 50 jaar op 17 december 2023. Al 5 decennia lang staat de intercommunale voor Izegem en Ommeland in voor de ophaling en verwerking van het huishoudelijk afval in de 11 IVIO-gemeenten via de huis-aan-huis ophaling en de  recyclageparken (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt).

lees meer

Persbericht: Prizma-school uit Lendelede wint afvalwedstrijd IVIO

 

Voor het 50 jaar bestaan van IVIO werd een ‘afvalwedstrijd’ georganiseerd. Geen wedstrijd om af te vallen, maar om afval te recycleren tot een kunstwerk. Tijdens de 'Week van het Afvalteam' koos onze jury het leukste kunstwerk. De winnaars zijn leerlingen van het 2de jaar uit de Prizma-school van Lendelede (2B M&W en 2B Art), die een prachtige IVIO-boom maakten uit afval. De school mag als prijs in 2024 gratis de VR-Smurfenstand van Fost Plus uitlenen, dit ter waarde van 3000 euro.

lees meer
Ophaalkalender

Ophaalkalender 2024

 

In december valt de ophaalkalender 2024 in de bus. Je vindt er héél wat nuttige informatie in terug:

 

  • de ophaaldata
  • de openingsuren en sluitingsdagen van de recyclageparken
  • de sorteerregels
  • extra sorteer- en recycleerinformatie

Hou dus zeker je brievenbus in het oog, en hou de kalender zeker bij! Via de gratis Recycle! App kan je ook alle data terugvinden. Download de app nu via de Appstore of de Playstore.

lees meer

Wateroverlast

 
Door de aanhoudende regen kan de ophaling de komende dagen verstoord zijn. Hier spreken we van overmacht en is er geen vervangdag voorzien. Is je straat afgesloten of moeilijk toegankelijk, zet je afval niet buiten. Wacht tot de volgende ophaalbeurt. Kan de ophaaldienst wel door? Zet je afval zo laat mogelijk buiten.
 
Alvast bedankt voor de medewerking.
 
lees meer
week van het afvalteam

Week van het afvalteam

In de week van 13 tot 19 november wordt voor de 8ste keer de rode loper uitgerold voor ‘Week van het Afvalteam’. Tijdens die week worden alle afvalteams over heel Vlaanderen ‘in the spotlight’ gezet. 

lees meer

Zaterdag 11 november: recyclageparken gesloten!

De recyclageparken zijn op zaterdag 11 november gesloten

lees meer

Aangepaste dienstverlening op 1 en 2 november

Onze kantoren en parken zijn op woensdag 1 en donderdag 2 november gesloten.
De ophaling van 1 november wordt verplaatst.
Inwoners uit Gemeente Dentergem , Stad Izegem en Stad Tielt bekijk de vervangdag in de ophaalkalender of via de Recycle!-app.
lees meer

Afvalwedstrijd!

Smurf jij een kunstwerk met afval?

IVIO organiseert, voor het 50 jaar bestaan, een ‘afvalwedstrijd’. Geen wedstrijd om af te vallen, maar om afval te recycleren tot een kunstwerk. Iedere school in onze regio mag tegen 31 oktober een kunstwerk, vervaardigd uit afval insturen. In de 'Week van het Afvalteam' kiest onze jury het leukste kunstwerk. 

lees meer
Download de Plan-eet app

Download de Plan-eet app en win

Minder afval? Dat willen we toch allemaal!

De smakelijkste manier om het volume van je restafvalzak te verkleinen? Simpel: we eten de restjes op! Want bijna een kwart van het restafval bestaat uit eetbare voeding.

 

lees meer

Uitzonderlijke sluiting recyclageparken Ardooie & Tielt

 

Het recyclagepark van Ardooie wordt uitzonderlijk gesloten op woensdag 23 augustus, het recyclagepark van Tielt wordt uitzonderlijk gesloten van vrijdag 25 augustus tot en met zaterdag 2 september.

 

 

lees meer

Aangepaste werking augustus

 

Alle recyclageparken en de kantoren van IVIO zijn gesloten op maandag 14 en dinsdag 15 augustus. De ophaalrondes op dinsdag 15 augustus (O.L.V-Hemelvaart) worden verplaatst.

lees meer

Aangepaste werking juli

 

Alle recyclageparken en de kantoren van IVIO zijn gesloten op maandag 10 en dinsdag 11 juli, alsook op vrijdag 21 en zaterdag 22 juli. De ophaalrondes op vrijdag 21 juli (nationale feestdag) worden verplaatst.

 

lees meer

Aangepaste openingsuren op het recyclagepark bij extreem weer!

 

Deze zomer mogen we ons weer aan warm weer verwachten. Ook op het recyclagepark kan het zeer heet worden door de grote open vlakte. Bij extreem hete temperaturen komen veel minder bezoekers langs.

lees meer

Verplaasting glascontainers Izegem

 

De glasbollen aan de Dirk Martenslaan werden verplaatst en staan nu op de parking van de brandweer (zie foto).

De glasbollen aan Dam werden weggenomen, en zullen na de werkzaamheden teruggeplaatst worden. 

lees meer

Persbericht: nieuwe ondergrondse glascontainers in de strijd tegen zwerfvuil

Meulebeke, 5 mei 2023 - In Meulebeke zijn sinds kort twee nieuwe ondergrondse glascontainers te vinden. Deze werden vandaag plechtig in gebruik genomen door de gemeente en IVIO. Dit is de 19de ondergrondse sites in het IVIO-gebied. In 2023 volgen er nog 6 extra sites, met een kostenplaatje van ongeveer 100.000 euro, of ongeveer 18.000 euro per locatie.

lees meer

Aangepaste werking in mei

 

In mei zijn er heel wat feestdagen, waardoor de IVIO-werking op deze dagen aangepast wordt.

lees meer

IVIO pakt asbestmonster aan

 

Izegem – In minder dan 2 jaar haalde Intercommunale IVIO meer dan 2 000 ton asbest uit de maatschappij. Hiermee is IVIO één van de koplopers in Vlaanderen.

 

lees meer

En, doe jij ook mee?

En, doe jij ook mee? 👋


Van 18 maart tot en met 2 april is het weer zover: de jaarlijkse Lenteschoonmaak! Tijdens deze grootschalige opruimactie zullen er duizenden vrijwilligers zwerfvuil te lijf gaan. 🙌

lees meer

IVIO investeert, ook in moeilijke tijden

In 2022 investeerde IVIO in een nieuw toegangscontrolesysteem op de recyclageparken en kozen we ook voor een nieuwe, meer hedendaagse huisstijl met aangepast logo. Het nieuwe jaar 2023 zetten we in met een spiksplinternieuwe glaskraanwagen en we rusten onze recyclageparken uit met duidelijke infoborden aan de ingang. Deze borden maken de bezoekers wegwijs op het park. Zo blijven we onze dienstverlening naar de burger toe verbeteren.

lees meer

Recyclagepark Ruiselede terug open na wateroverlast

Door wateroverlast wordt het recyclagepark in Ruiselede uitzonderlijk gesloten op zaterdag 14 januari.

Op maandag 16 januari gaat het park terug open. 

lees meer

oh denneboom, oh denneboom!

Met de feestdagen achter de rug komt de tijd om versieringen en de plastic kerstboom weg te bergen. Maar wat met een echte dennenboom? Hierbij enkele tips:

lees meer

Koffiecups bij PMD

We staan opnieuw een stap dichter bij een circulaire economie. Vanaf 2023 mogen de koffiecups, type Dolce Gusto en Nespresso, bij de PMD! De aluminium en plastieken cups kunnen volledig worden gerecycleerd.

lees meer

Nog naar het recyclagepark in 2022?

 

Plan je nog een bezoekje aan één van de IVIO-recyclageparken voor het eindejaar? Hou er rekening mee dat het de laatste week vaak heel druk is en dat er extra sluitingsdagen zijn. 

lees meer

Op 16 december zijn recyclageparken Ardooie, Lendelede en Tielt gesloten

Door een stakingsdag op 16 december zijn wij genoodzaakt drie van onze elf parken te sluiten. De overige parken blijven open met een minimumbezetting.

lees meer

Is je batterij echt helemaal leeg?

Batterijen vind je overal in huis in de meest diverse toepassingen.
Is de batterij leeg?
Dan breng je ze natuurlijk binnen bij een Bebat-inzamelpunt zoals het
recyclagepark.

lees meer

Week van het Afvalteam: IVIO trakteert zijn werknemers met streekproducten

 

Tijdens de week van het afvalteam, van 14 tot en met 20 november, staat het beroep van de afvalophaler en recyclageparkmedewerker in de kijker. Dit jaar met als thema topsport. Een afvalophaler loopt bijvoorbeeld een marathon per week, de recyclageparkmedewerkers helpen wekelijks tonnen afval juist sorteren in weer en wind.

lees meer

Supporter voor jouw afvalteam

Van 14 tot 20 november is er 'De Week van het Afvalteam'. 

lees meer

Verstoorde dienstverlening op 9/11

 

Woensdag 9 november is een nationale actiedag. Daardoor moet IVIO enkele recyclageparken wegens overmacht sluiten.

lees meer

Opgelet: onvolledige groenophaling in Dentergem!

Door een panne van de vrachtwagen kon de groenophaling in Dentergem vandaag niet volledig uitgevoerd worden. De ophaling worden morgen afgerond. Indien uw container niet geledigd werd, gelieve deze dus te laten staan! Bij voorbaat dank en onze excuses voor het ongemak!  

lees meer

Gewijzigde I.V.I.O.-werking in november

 

De ophaalrondes die op dinsdag 1 november en vrijdag 11 november georganiseerd worden zullen uitzonderlijk verplaatst worden. Daarnaast zijn alle recyclageparken en het IVIO-kantoor gesloten op maandag 31 oktober, dinsdag 1 en woensdag 2 november, alsook op vrijdag 11 en zaterdag 12 november. 

lees meer

Papier & karton zijn nieuwe grondstoffen!

Recyclage is een belangrijk onderdeel van de kringloopeconomie, gerecycleerd papier en karton kom je dan ook elke dag tegen. Door papier en karton te recycleren hebben we minder natuurlijke grondstoffen nodig, en verbruiken we minder energie. Zelf het water voor de recyclage wordt zoveel mogelijk hergebruikt.

Leer er alles over!

lees meer

Laatste kans dit jaar voor huis aan huis ophaling grofvuil!

Twee maal per jaar organiseert IVIO de ophaling van grofvuil aan huis. Dit najaar gaat dit door in oktober. Hoe kan je dit aanvragen? Verzamel de afgedankte spullen die je kwijt wilt. Kijk eerst of ze recycleerbaar zijn via het recyclagepark of (her)bruikbaar via de Kringwinkel. Zo niet maak een afspraak voor ophaling.

lees meer

Wat gebeurt er met je PMD zak na ophaling?

♻️ 🔵 Benieuwd wat er gebeurt met de inhoud van je PMD zak? Folies, blikjes, conserven, deksel, spuitbussen, flessen, bloempotjes, snoepverpakkingen, chipszakjes, metalen doosjes, tandpastatubes,... worden allemaal machinaal gesorteerd tot wel 14 verschillende nieuwe grondstoffen.

Veel van die mogelijke nieuwe grondstoffen verdwijnen nu nog steeds in de restafvalzak. Hoe beter je sorteert, hoe minder grondstoffen uit de natuur komen! We ❤️ nature 🌍

Bekijk het recyclageproces! 
lees meer
aangepaste werking augustus

Aangepaste werking O.L.V. Hemelvaart


Opgelet: Op maandag 15 augustus zijn de IVIO-kantoren en alle recyclageparken gesloten. De ophaalrondes die op maandag 15 augustus (O.L.V.-Hemelvaart) georganiseerd worden zullen uitzonderlijk verplaatst worden.


lees meer

Aangepaste dienstverlening hitte

 

Deze week wordt er opnieuw zeer warm weer verwacht (tot boven de 30°). Hierdoor zal de huis aan huis ophaling een uur vroeger starten nl. vanaf 5u ipv 6u.

lees meer

Zwerfafval zorgt voor veel ergernis

We geven in Vlaanderen ongeveer 164 miljoen euro uit aan het opruimen van zwerfvuil. Volgens Recover ligt de maatschappelijke kost evenwel veel hoger. Alle maatschappelijke kosten in acht genomen, kost rondslingerend afval op straat ons jaarlijks 1 miljard euro. Dat blijkt uit één van hun onderzoeken.

lees meer

Aangepaste dienstregeling hitte

Maandag 18 juli en dinsdag 19 juli wordt er zeer warm weer verwacht (tot wel 40°). Hierdoor zal de huis aan huis ophaling een uur vroeger starten. Vanaf 5u ipv 6u

We vragen u dan ook om uw huisvuil voor 5u buiten te zetten ipv 6u

lees meer

Recyclagepark Pittem Gesloten

Door Zotte Maandag is Recyclagepark Pittem op 18 juli  gesloten

lees meer

21juli: Nationale Feestdag

Opgelet:
Op donderdag 21 juli, onze Nationale Feestdag, zijn het IVIO kantoor en alle recyclageparken gesloten.

Ook de ophaalrondes worden hierdoor aangepast.

 

 

lees meer
wespen aan de glasbol

Wespen aan de glasbol

 

De laatste weken stellen onze medewerkers vaak problemen vast met wespen aan de glasbollen. Dit is onaangenaam voor onze medewerkers, maar ook voor alle burgers. 

lees meer
11 juli recyclageparken en kantoor gesloten

11 juli: Kantoor en Recyclageparken gesloten

Opgelet:
Op maandag 11 juli, dag van de Vlaamse Gemeenschap, zijn het IVIO kantoor en alle recyclageparken gesloten.

De ophaalrondes blijven doorlopen!

lees meer

Vacature: stafmedewerker exploitatie

IVIO is een toekomstgerichte organisatie met een 40-tal enthousiaste medewerkers. Elke dag opnieuw steken wij de handen uit de mouwen om succesvol te werken rond afvalpreventie, -inzameling en -verwerking. Wil jij mee richting geven aan onze intercommunale? Wij zoeken een gedreven stafmedewerker exploitatie. 

lees meer

Plasticvrijer leven: zo begin je eraan!

 

Wereldwijd worden elke minuut 1 MILJOEN plastic waterflessen gekocht. Elke minuut komt één vrachtwagen vol plastic in de oceanen terecht. Maar iedereen kan zijn/haar steentje bijdragen om het probleem aan te pakken. Plasticvrijer, leven dat kunnen we allemaal.

lees meer

Intercommunale IVIO lanceert nieuwe huisstijl


Het logo van de in 1974 opgerichte intercommunale IVIO was verouderd en paste niet meer bij de activiteiten van een moderne afvalintercommunale. De huidige dienstverlening vroeg om een herkenbare identiteit. Het voorbije jaar kregen de ophaalkalenders en het magazine al een frisse look.

lees meer

Recyclagepark Ingelmunster sluit tijdens weekend van Labadoux

 

Naar aanleiding van het Labadoux-festival werd beslist om het recyclagepark van Ingelmunster uitzonderlijk te sluiten op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei, en ook op maandag 9 mei

lees meer

Nieuw beheerssysteem op IVIO-recyclageparken!

 

Het verouderde beheersysteem van de recyclageparken was aan vernieuwing toe. Met de partner Inovim worden vanaf 28 april zowel de hardware als software op de recyclageparken stap voor stap aangepast. De ingang-, betaal en uitgangszuilen worden vernieuwd met de laatste technieken.

lees meer

Kippen zijn gek op afval en dus geld waard!

 

Een kip verwerkt tot 50 kg keukenafval per jaar: Kippen zijn prima afvalverwerkers: ze consumeren veel groente-, fruit- en tuinafval dat anders gerecycleerd, gecomposteerd of verwerkt moet worden.  Het zijn zowel in aankoop als in verzorging goedkope dieren. Bovendien heb je altijd verse eitjes!

lees meer

Word jij onze nieuwe “kringloop” vrijwilliger?

 

Heb jij groene vingers? Wil je minder tuin en keukenafval door thuis te composteren of kippen te houden. Wil je voedselverlies voorkomen? Kom je graag in contact met andere tuinliefhebbers en wil je je kennis en ervaring delen met anderen? Dan is vrijwilligerswerk als kringloopkracht iets voor jou.

lees meer

Wat met met mijn groenafval?

Begin van de lente en mooi weer, dus voor veel mensen tijd om in de tuin te werken! Hierbij geven wij jullie graag enkele tips om jullie groenafval te gebruiken of te bewaren.

lees meer

Ik sorteer, ik recycleer, steeds meer en meer!

 

OVAM wil het gewicht van de restafvalzak drastisch verminderen. We stellen vast dat de restafvalzak vaak nog veel meer bevat dan ‘rest’. ‘Restafval’ betekent dat het niet vermeden, hergebruikt of gerecycleerd kan worden. Restafval eindigt in de afvalverbrandingsoven. Om zoveel mogelijk materialen te recupereren i.p.v. ze te verbranden, moeten we zoveel mogelijk sorteren en recycleren. 

lees meer

Afscheid van de kerstboom?

Met de feestdagen achter de rug komt de tijd om versieringen en de plastic kerstboom weg te bergen. Maar wat met een echte dennenboom? Hierbij enkele tips:

lees meer
Oud glas is geen afval maar een grondstof!

Oud glas is geen afval maar een grondstof!


Goed gefeest en één of meerdere flesjes gekraakt? Breng deze dan correct naar de glascontainer. Glas is de perfecte grondstof voor nieuw glas, omdat het keer op keer opnieuw te gebruiken is zonder kwaliteitsverlies. Daarom is het zeker belangrijk om gescheiden in te zamelen.

lees meer

Nog naar het recyclagepark in 2021?

 

Plan je nog een bezoekje aan één van de IVIO-recyclageparken voor het eindejaar? Hou er rekening mee dat het de laatste week vaak heel druk is en dat er gewijzigde openingsuren zijn tijdens de eindejaarsperiode. 

lees meer
Textielinzameling met VICT

VICT wordt partner van IVIO voor inzamelen textiel in alle gemeenten!


Vanaf 1 januari 2022 zal VICT, Vlaamse Inzamelcentrum Textiel, instaan voor de inzameling van textiel in de I.V.I.O.-gemeenten. Met VICT kiest IVIO voor een partner die oog heeft voor duurzaamheid, ergonomie, sociale tewerkstelling, netheid van de sites, …  Daarenboven zetten zij maximaal in op hergebruik en recyclage! Ongeveer 76% van het textielafval krijgt een 2e leven, 16% wordt gebruikt als recuperatieproduct.

lees meer

Ben jij een kwitter?

 

Van de verpakkingen bij afhaalmaaltijden tot bekers en groenten- en fruitzakjes: veel producten werpen we na één maal gebruiken weg. In het beste geval kunnen we die producten netjes sorteren om vervolgens deels te recycleren. Maar wat we niet recycleren, verbranden we. En wat niet in de vuilnisbak belandt, wordt zwerfvuil.

lees meer
Test je lege batterij

Is je batterij echt helemaal leeg?

 

Batterijen vind je overal in huis in de meest diverse toepassingen. Is de batterij leeg? Dan breng je ze natuurlijk binnen bij een Bebat-inzamelpunt zoals het recyclagepark.

lees meer
Week van het afvalteam

Week van het afvalteam

 

Izegem, 12 november 2021 – Deze week, van 15 tot 21 november, is er weer de Week van het afvalteam. Tijdens deze week vraagt I.V.I.O. voor de zesde keer respect voor alle afvalmedewerkers.

 

lees meer

Mogelijks hinder op het recyclagepark Ingelmunster door grondwerken

 

Deze week starten grondwerken aan de recyclagepark van Ingelmunster, die mogelijks tot hinder kunnen leiden.

lees meer

Batterijen veranderen, hoe je ze inzamelt ook!

 

Batterijen zijn onmisbaar geworden en in de toekomst zal het gebruik alleen nog uitbreiden. Batterijen veranderen ook constant, dus hoe je ze inzamelt ook! 

 

lees meer
Camera's op de I.V.I.O.-recyclageparken

Camera’s op de I.V.I.O.-recyclageparken


Aanschuiven aan het recyclagepark is geen pretje. Maar er is beterschap op komst! I.V.I.O. is op dit ogenblik een project aan het uitrollen waarbij alle recyclageparken voorzien worden van een aantal camera’s.

lees meer

Gratis inzameling van matrassen

De matras producenten worden er vanaf 1 januari 2021 toe verplicht om te betalen voor de inzameling en verwerking van afgedankte matrassen. Zo worden deze producenten ook verantwoordelijk voor de verwerking van hun producten van zodra ze afval worden. De consument betaalt tevens een milieubijdrage bij de aankoop van een nieuwe matras. Lokale besturen die de matrassen worden vergoed om de matrassen selectief in te zamelen.  

lees meer

Klachten restafvalzakken


De laatste tijd krijgen wij spijtig genoeg klachten over de kwaliteit van de nieuwe restafvalzakken. We nemen deze klachten serieus, want uiteraard is het onze plicht als afvalintercommunale om de kwaliteit van onze dienstverlening te garanderen. Zonder kwalitatieve restafvalzakken kan aan die dienstverlening zeker niet voldaan worden.

lees meer
Online infosessies

30% minder in de restafvalzak, daar gaan we voor!


Willen we niet allemaal dat onze restafvalzak minder snel vol is? De gemiddelde restafvalzak bevat nog steeds meer dan 20% recycleerbaar materiaal, van textiel tot een plastic zak. Maar ook voedsel of composteerbaar materiaal komt nog steeds, onterecht, in de restafvalzak. Met eenvoudige tips kan iedereen het gewicht van de restafvalzak doen dalen.  

lees meer
I.V.I.O. waarschuwt: zakken naast de textielcontainer plaatsen is ook sluikstort!

I.V.I.O. waarschuwt: zakken naast de textielcontainer plaatsen is ook sluikstort!


I.V.I.O, de intercommunale van Izegem en Ommeland stelt met spijt vast dat textielcontainers, net zoals glascontainers, vaak een hotspot zijn voor sluikstort. I.V.I.O. vraagt met aandrang om geen zakken met kledij of afval naast de textielcontainers te plaatsen.

lees meer
Nieuwe inrit voor het recyclagepark van Izegem

Nieuwe inrit voor het recyclagepark van Izegem


De aanleg van de nieuwe inrit op het recyclagepark van Izegem is achter de rug. Vanaf nu wordt de nieuwe inrit, 100 meter verder gebruikt.

lees meer

CORONA-UPDATE: Alle recyclageparken blijven open!


Onze recyclageparken blijven voorlopig open! De huidige Corona-maatregelen blijven wel van toepassing: https://www.ivio.be/nl/corona-maatregelenWij houden jullie op de hoogte van eventuele wijzigingen!

lees meer

Mogelijks hinder door infrastructuurwerken


Eind deze week starten infrastructuurwerken aan de recyclageparken van Izegem en Ingelmunster. Deze werken kunnen mogelijks hinder veroorzaken tijdens uw bezoek aan het recyclagepark.

lees meer
Huisvuilophaling Oostrozebeke

Update werken en huisvuilophaling Oostrozebeke

Sinds juni 2020 wordt de dorpskern in Oostrozebeke vernieuwd. Deze ingrijpende werken hebben een invloed op de huis-aan-huis-ophalingen.

lees meer
Ophaling asbest aan huis

Vanaf 1 maart asbestophaling aan huis

De Vlaamse Regering streeft ernaar onze leefomgeving uiterlijk tegen 2040 asbestveilig te maken. In dit kader werkt I.V.I.O. mee aan het afbouwplan. Dit afbouwplan bestaat uit 2 luiken nl. asbest verpakt aanleveren op het recyclagepark en  asbest ophalen aan huis. Vanaf 1 januari 2021 moet alle asbest verpakt aangeleverd worden op de I.V.I.O.-recyclageparken. Vanaf 1 maart zorgt I.V.I.O. ook voor ophaling aan huis.

lees meer
Verstoorde ophaling groencontainer

Verstoorde ophaling groencontainers tijdens winterse dagen

Deze week is het extra koud. Dan kan het al eens gebeuren dat je container vastvriest of dat afval vastvriest aan de container, vooral in de groencontainer. Dit maakt de ophaling van de groencontainers op dit ogenblik vrijwel onmogelijk. De ophaler voor Oostrozebeke, Pittem en Meulebeke laat weten dat de ophaling van vandaag niet vlot verloopt en daardoor de ophaling van morgen verplaatst wordt naar volgende woensdag.

lees meer
Nieuwe inrit recyclagepark Izegem

Nieuwe inrit moet file aan Izegems recyclagepark vermijden

Al jaren vormt de inrit van het recyclagepark in Izegem een probleem voor het doorgaande verkeer en fietsers in de Lodewijk De Raetlaan. De gemeente Izegem en IVIO hopen met het voorzien van een nieuwe inrit een oplossing te bieden voor de aanrijfiles.

lees meer
De Nieuwe blauwe zak

De P in PMD werd uitgebreid!

Sinds 1 januari 2021 zijn alle gemeenten van de I.V.I.O.-regio overgeschakeld naar De Nieuwe Blauwe Zak. De sorteerregels voor plastic verpakkingen verruimden, waardoor er meer in de blauwe zak mag!

lees meer
Wijzigingen IVIO werking

Vanaf 1 januari wijzigingen in de I.V.I.O.-werking

Vanaf 1 januari 2021 zijn er heel wat wijzigingen in de werking van I.V.I.O. Naast de vernieuwde restafval- en PMD-zak, zijn er ook enkele veranderingen voor het aanbrengen van afval bij het recyclagepark.

lees meer
week van de afvalophaler en recyclageparkwachter

I.V.I.O. bedankt de recyclageparkwachter tijdens week van de afvalophaler en recyclageparkwachter

De derde week van november staat al een aantal jaren gekend als ‘De week van de afvalophaler en recyclageparkwachter’. Doel is om het werk van het personeel van recyclageparken en afvalophalers in een positief daglicht te stellen. De vijfde editie van de week is des te belangrijker gezien het vele werk dat alle medewerkers in de afvalsector in het voorbije, ongewone jaar gepresteerd hebben. Om hen extra te bedanken geeft I.V.I.O. de recyclageparkwachters een extra attentie.

lees meer
Week van de afvalophaler en de recyclageparkwachter

Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter

Door weer en wind, op snikhete dagen, zelfs door vrieskou en sneeuw halen de afvalophalers overal ons huisvuil op. Ook de recyclageparkwachters staan telkens weer voor ons klaar zodat wij op een eenvoudige en correcte wijze ons afval kunnen sorteren. Tijdens de week van 23 tot en met 29 november willen wij de parkwachter en afvalophaler extra bedanken!

 

 

 
lees meer
Campagne lege batterijen Bebat

31 lege batterijen spelen verstoppertje in je huis

Bebat en de OVAM lanceren “Vlaanderen zoek mee!” Onder het motto “Zoek mee” dagen Bebat en de OVAM Vlaming uit om net zoals vorig jaar op zoek te gaan naar lege batterijen die zich overal in huis verstoppen.

lees meer
Doe mee met Generatie R en recycleer voor de volgende generatie

Doe mee met Generatie R en recycleer voor de volgende generatie

De grondstoffen voor elektrisch tuin- en werkmateriaal, zoals koper, worden schaarser. Maar in de Belgische tuinhuizen, garages en kelders, liggen er niet minder dan 4,8 miljoen ongebruikte elektrische en elektronische toestellen. Wist je dat er maar liefst 14.000 ton ijzer en 2.000 ton koper onder een stoflaag ligt? Een enorm potentieel voor hergebruik en recyclage! De meeste van die toestellen werken nog en kunnen perfect doorgegeven worden of naar de Kringwinkel worden gebracht. 16% is echt kapot. Als die naar een inzamelpunt van Recupel worden gebracht, kan 2.196 ton ijzer (= het gewicht van 28 volgetankte vliegtuigen) en 320 ton koper (= het gewicht van 1,5 keer het Vrijheidsbeeld) herwonnen worden via recyclage.

lees meer
Wespen aan de glasbol

Wespen aan de glasbol

De laatste weken stellen onze medewerkers vaak problemen vast met wespen aan de glasbollen. 

lees meer
Heropstart asbest

Heropstart asbest vanaf 10 augustus

Door de Coronocrisis was de inzameling van asbest tijdelijk niet mogelijk. Vanaf maandag 10 augustus 2020 kan asbestcement weer binnengebracht worden op de recyclageparken van I.V.I.O. te Ingelmunster, Ledegem, Oostrozebeke en Tielt.

lees meer
Geen glas in de vuilzak

Gooi geen glas in de vuilzak!

In de voorbije weken werden de ophalers in Izegem en Ommeland enkele malen geconfronteerd met scherpe voorwerpen in de restafvalzakken. Daarbij werd één van de ophalers pijnlijk verwond! De ophalers en de intercommunale I.V.I.O. doen daarom nogmaals een oproep om géén scherpe of gevaarlijke voorwerpen in de restafvalzak te stoppen.

lees meer
Bescherm de vuilniszak tegen ongewenste indringers

De vuilniszak beschermen tegen ongewenste indringers

Katten, ratten en ongedierte zijn dol op afval, en zeker etensrestjes. Dit zorgt echter vaak voor opengescheurde afvalzakken, met onaangename gevolgen, zowel voor de omwonenden als de ophalers. Vaak gebruiken mensen allerhande trucjes om dit tegen te gaan, maar deze zijn niet allemaal toegelaten.

lees meer
Sorteerregels

Sorteerregels!

Voor een correcte verwerking van afval is het noodzakelijk om op een juiste manier de verschillende sorteerregels te volgen. Op de recyclageparken in de I.V.I.O.-regio stellen wij enkele onduidelijkheden vast.

lees meer
CORONA-UPDATE: eropening recyclageparken

CORONA-UPDATE: Heropening recyclageparken op 7 april

Vlaamse recyclageparken mogen vanaf dinsdag 7 april de deuren opnieuw openen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir liet die twee weken geleden nog sluiten, omdat er te veel mensen tegelijk naar de containerparken kwamen, waardoor de social distance-regel niet gewaarborgd kon worden.

lees meer

CORONA-update: Mogen particuliere zwerfvuilacties doorgaan?

Heel wat mensen willen de dag van vandaag hun diensten aanbieden aan de maatschappij. Wij merken dan ook dat in de I.V.I.O.-regio meer en meer acties op Mooimakers geregistreerd worden. Toch wenst de overheid duidelijk te stellen dat zwerfvuilacties niet onder essentiële verplaatsingen hoort! Aan de andere kant is het wel toegelaten om dicht bij huis te gaan wandelen, alleen of met leden van je gezin. Tijdens zo een wandeling is het uiteraard toegelaten om zwerfvuil op te rapen.

lees meer

Wat met mijn snoeiafval nu de recyclageparken gesloten zijn?

Veel mensen hebben nu extra thuis- en tuintijd en met het mooie weer is dit de uitgelezen moment om lekker te gaan snoeien. Maar wat kan je doen met je snoeiafval, nu de recyclageparken gesloten zijn? Snoeihout kan ook een belangrijke meerwaarde hebben in je tuin? Hierbij geven wij jullie, in samenwerking met VLACO, graag enkele tips om jullie snoeiafval te gebruiken of te bewaren.

lees meer

Wat met met mijn grasafval?

Begin van de lente, mooi weer en, door omstandigheden, tijd om in de tuin te werken! Maar veel mensen vragen wat ze moeten aanvangen met hun tuinafval, nu ook de recyclageparken gesloten zijn. Het zijn speciale tijden en we moeten ons allemaal aanpassen. Hierbij geven wij jullie graag enkele tips om jullie grasafval te gebruiken of te bewaren.

lees meer

CORONA-UPDATE: Alle recyclageparken sluiten

Alle recyclageparken in Vlaanderen worden per direct gesloten na de overrompeling van de afgelopen dagen. De afvalophaling aan huis blijft wel verder lopen.

lees meer

Corona virus : wat met mijn groenafval?

Groen naar het recyclagepark gaat tijdelijk niet, want deze zijn gesloten. Voor wie echter een abonnement neemt, gaan de afhalingen wel door volgens de afhaalkalender voor groen. 

lees meer

Mededeling ophaalkalenders

De ophaalkalenders van IVIO worden tot en met vrijdag 31/1/20 bedeeld. Let dus goed op dat je hem niet mist! Ook op onze website is alle informatie reeds beschikbaar, de Recycle app zal vanaf 1/2/20 up-to-date zijn!

lees meer

Opgelet: ophaling PMD Dentergem op 31/12/19 gaat NIET door!

Ophaling PMD Dentergem

lees meer

Mededeling afvalophaling 2020

Wijzigingen ophaalrondes, bedeling en prijs restafvalzakken

lees meer

TOON MEE JE RESPECT VOOR DE PARKWACHTER EN DE AFVALOPHALER

Deze week gaat alle aandacht en dank speciaal uit naar onze parkwachters en afvalophalers. En dat zou eigenlijk gans het jaar zo moeten zijn!

Deze mensen gaan door weer en wind alle afval op een correcte manier verwijderen. Terwijl worden ze soms op een zeer agressieve manier aangesproken. Daarom vragen we om meer respect en aandacht voor al deze hardwerkende mensen!

lees meer

OPGELET WIJZIGING OPHAALRONDEN EN BEDELING OPHAALKALENDER 2020

  • De nieuwe ophaalkalender voor 2020 valt pas in de maand januari in je brievenbus!
  • De ophaaldagen voor januari 2020 kan je terugvinden op de kalender van 2019gooi die kalender dus nog niet weg eind dit jaar!
  • De nieuwe inzamelronden voor huishoudelijk afval starten vanaf 1 februari 2020!
  • BEDELING OPHAALKALENDER 2020

    Tussen 15 en 31 januari valt de nieuwe ophaalkalender 2020 in je brievenbus.


lees meer

Breng oude elektro binnen t.v.v. Rode Neuzendag

Wist je dat elk Belgisch gezin gemiddeld 10 elektrotoestellen ergens in huis heeft liggen, die niet meer gebruikt worden? En dat is spijtig, want al deze toestellen bevatten grondstoffen die heel bruikbaar zouden zijn om nieuwe producten mee te maken. 

lees meer

Wat is asbest? Hoe herken ik asbest?

Asbest is een schadelijke stof die in meer dan 3.500 bouwmaterialen is verwerkt. De stof is niet met het blote oog zichtbaar, daardoor weten we vaak niet dat asbest ook in onze eigen woning verborgen zit.

lees meer

Mooimakers zomercampagne voor een mooie omgeving!

Het is verademend om te leven, wonen, werken en te bewegen in een propere buurt. Mooimakers zet zich daarom ook deze zomer enthousiast in om de omgeving proper te houden en afval op straat te vermijden.

lees meer

75% minder zwerfvuil in secundaire scholen dankzij nudging

Nudging, een techniek voor gedragsverandering waarbij positieve keuzes op een subtiele manier naar voren geschoven worden, helpt scholen in de strijd tegen zwerfvuil. Dat is de opvallende conclusie van een twee jaar durend onderzoeksproject met 14 West-Vlaamse secundaire scholen. Uit het onderzoeksproject blijkt dat eenvoudige maatregelen zoals het gebruik van vuilbakken met aangepaste inwerpopening of het toepassen van kleurlijnen en duidelijke sorteerinstructies de hoeveelheid zwerfvuil al drastisch kunnen doen verminderen

lees meer

Wanneer komt de nieuwe blauwe pmd-zak in I.V.I.O.?

Op 3 juni 2019 introduceerde Fost Plus en de OVAM samen met enkele afvalintercommunales en de sorteercentra de uitgebreide blauwe pmd-zak.

lees meer

INSECTENHOTEL IN JOUW TUIN?

Insectenhotel bouwen, de kringloopkrachten van Lendelede hebben dit op een heel creatieve en mooie manier gemaakt.

lees meer

Oude kledij/textiel/schoenen/handtassen/... om weg te gooien?

Breng ze naar de textielcontainers in je buurt.

lees meer

Word jij onze nieuwe “kringloop”vrijwilliger?

Infosessies kringlooptuinieren

Heb jij groene vingers, wil je minder tuin en keukenafval door thuis te composteren of kippen te houden of voedselverlies te voorkomen? 
Kom je graag in contact met andere tuinliefhebbers en wil je je kennis en ervaring delen met anderen?

lees meer

LET OP VOOR ILLEGALE INZAMELING VAN TEXTIEL!

Heb je dergelijk briefje in je brievenbus ontvangen om je afgedankte textiel in een zak aan de deur te zetten? Dan is dit een illegale textielinzameling!

lees meer

IVIO zet voortaan in gans het werkingsgebied mobiele camera’s in tegen sluikstorters

In Tielt loopt sinds vorig jaar een proefproject en bij uitbreiding volgen nu alle andere gemeenten in het werkingsgebied.

lees meer

NIEUW: GRATIS INZAMELING VAN NATUURLIJKE KURKEN OP ALLE IVIO-RECYCLAGEPARKEN

Kurken die maar al te vaak bij het restafval belanden kunnen gerecycleerd worden tot nuttige nieuwe materialen. Voortaan kan je op alle IVIO-recyclageparken je (natuurlijke) kurken gratis brengen in het daartoe voorziene recipiënt.

 

lees meer
Herbruikbare bekers

Nieuwe dienstverlening: herbruikbare bekers

Vanaf 1 augustus 2016 bieden we een nieuwe dienstverlening op maat, namelijk herbruikbare bekers. Handig, netjes én milieuvriendelijk!

 

lees meer

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

1/05, 3/05 t.e.m. 6/05 (park Ingelmunster), 9/05, 10/05 (kantoren), 20/05, 20/06 (kantoren), 11/07, 12/07 (kantoren), 15/07 (park Pittem), 15/08, 16/08 (kantoren), 24/09, 1/11, 2/11, 11/11, 25/12, 26/12