U bent hier: Nieuws

Nieuws

Campagne lege batterijen Bebat

31 lege batterijen spelen verstoppertje in je huis

Bebat en de OVAM lanceren “Vlaanderen zoek mee!” Onder het motto “Zoek mee” dagen Bebat en de OVAM Vlaming uit om net zoals vorig jaar op zoek te gaan naar lege batterijen die zich overal in huis verstoppen.

lees meer
Doe mee met Generatie R en recycleer voor de volgende generatie

Doe mee met Generatie R en recycleer voor de volgende generatie

De grondstoffen voor elektrisch tuin- en werkmateriaal, zoals koper, worden schaarser. Maar in de Belgische tuinhuizen, garages en kelders, liggen er niet minder dan 4,8 miljoen ongebruikte elektrische en elektronische toestellen. Wist je dat er maar liefst 14.000 ton ijzer en 2.000 ton koper onder een stoflaag ligt? Een enorm potentieel voor hergebruik en recyclage! De meeste van die toestellen werken nog en kunnen perfect doorgegeven worden of naar de Kringwinkel worden gebracht. 16% is echt kapot. Als die naar een inzamelpunt van Recupel worden gebracht, kan 2.196 ton ijzer (= het gewicht van 28 volgetankte vliegtuigen) en 320 ton koper (= het gewicht van 1,5 keer het Vrijheidsbeeld) herwonnen worden via recyclage.

lees meer
Wespen aan de glasbol

Wespen aan de glasbol

De laatste weken stellen onze medewerkers vaak problemen vast met wespen aan de glasbollen. 

lees meer
Heropstart asbest

Heropstart asbest vanaf 10 augustus

Door de Coronocrisis was de inzameling van asbest tijdelijk niet mogelijk. Vanaf maandag 10 augustus 2020 kan asbestcement weer binnengebracht worden op de recyclageparken van I.V.I.O. te Ingelmunster, Ledegem, Oostrozebeke en Tielt.

lees meer
Mondmaskers verplicht

Bijkomende maatregel: mondmaskers verplicht!

Vanaf zaterdag 25 juli zijn mondmaskers verplicht op de I.V.I.O.-recyclageparken.

lees meer
Versoepeling maatregelen

Versoepeling Corona-maatregelen bij bezoek aan recyclageparken I.V.I.O.

In navolging van de aangekondigde versoepeling van de maatregelen van de overheid, zal ook I.V.I.O. de corona-maatregelen bij stellen voor de 11 recyclageparken vanaf 15 juni.

lees meer
Geen glas in de vuilzak

Gooi geen glas in de vuilzak!

In de voorbije weken werden de ophalers in Izegem en Ommeland enkele malen geconfronteerd met scherpe voorwerpen in de restafvalzakken. Daarbij werd één van de ophalers pijnlijk verwond! De ophalers en de intercommunale I.V.I.O. doen daarom nogmaals een oproep om géén scherpe of gevaarlijke voorwerpen in de restafvalzak te stoppen.

lees meer
Bescherm de vuilniszak tegen ongewenste indringers

De vuilniszak beschermen tegen ongewenste indringers

Katten, ratten en ongedierte zijn dol op afval, en zeker etensrestjes. Dit zorgt echter vaak voor opengescheurde afvalzakken, met onaangename gevolgen, zowel voor de omwonenden als de ophalers. Vaak gebruiken mensen allerhande trucjes om dit tegen te gaan, maar deze zijn niet allemaal toegelaten.

lees meer
Sorteerregels

Sorteerregels!

Voor een correcte verwerking van afval is het noodzakelijk om op een juiste manier de verschillende sorteerregels te volgen. Op de recyclageparken in de I.V.I.O.-regio stellen wij enkele onduidelijkheden vast.

lees meer
CORONA-UPDATE: eropening recyclageparken

CORONA-UPDATE: Heropening recyclageparken op 7 april

Vlaamse recyclageparken mogen vanaf dinsdag 7 april de deuren opnieuw openen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir liet die twee weken geleden nog sluiten, omdat er te veel mensen tegelijk naar de containerparken kwamen, waardoor de social distance-regel niet gewaarborgd kon worden.

lees meer

CORONA-update: Mogen particuliere zwerfvuilacties doorgaan?

Heel wat mensen willen de dag van vandaag hun diensten aanbieden aan de maatschappij. Wij merken dan ook dat in de I.V.I.O.-regio meer en meer acties op Mooimakers geregistreerd worden. Toch wenst de overheid duidelijk te stellen dat zwerfvuilacties niet onder essentiële verplaatsingen hoort! Aan de andere kant is het wel toegelaten om dicht bij huis te gaan wandelen, alleen of met leden van je gezin. Tijdens zo een wandeling is het uiteraard toegelaten om zwerfvuil op te rapen.

lees meer

Wat met mijn snoeiafval nu de recyclageparken gesloten zijn?

Veel mensen hebben nu extra thuis- en tuintijd en met het mooie weer is dit de uitgelezen moment om lekker te gaan snoeien. Maar wat kan je doen met je snoeiafval, nu de recyclageparken gesloten zijn? Snoeihout kan ook een belangrijke meerwaarde hebben in je tuin? Hierbij geven wij jullie, in samenwerking met VLACO, graag enkele tips om jullie snoeiafval te gebruiken of te bewaren.

lees meer

Wat met met mijn grasafval?

Begin van de lente, mooi weer en, door omstandigheden, tijd om in de tuin te werken! Maar veel mensen vragen wat ze moeten aanvangen met hun tuinafval, nu ook de recyclageparken gesloten zijn. Het zijn speciale tijden en we moeten ons allemaal aanpassen. Hierbij geven wij jullie graag enkele tips om jullie grasafval te gebruiken of te bewaren.

lees meer

CORONA-UPDATE: Alle recyclageparken sluiten

Alle recyclageparken in Vlaanderen worden per direct gesloten na de overrompeling van de afgelopen dagen. De afvalophaling aan huis blijft wel verder lopen.

lees meer

Corona virus : wat met mijn groenafval?

Groen naar het recyclagepark gaat tijdelijk niet, want deze zijn gesloten. Voor wie echter een abonnement neemt, gaan de afhalingen wel door volgens de afhaalkalender voor groen. 

lees meer

Mededeling ophaalkalenders

De ophaalkalenders van IVIO worden tot en met vrijdag 31/1/20 bedeeld. Let dus goed op dat je hem niet mist! Ook op onze website is alle informatie reeds beschikbaar, de Recycle app zal vanaf 1/2/20 up-to-date zijn!

lees meer

Opgelet: ophaling PMD Dentergem op 31/12/19 gaat NIET door!

Ophaling PMD Dentergem

lees meer

Mededeling afvalophaling 2020

Wijzigingen ophaalrondes, bedeling en prijs restafvalzakken

lees meer

TOON MEE JE RESPECT VOOR DE PARKWACHTER EN DE AFVALOPHALER

Deze week gaat alle aandacht en dank speciaal uit naar onze parkwachters en afvalophalers. En dat zou eigenlijk gans het jaar zo moeten zijn!

Deze mensen gaan door weer en wind alle afval op een correcte manier verwijderen. Terwijl worden ze soms op een zeer agressieve manier aangesproken. Daarom vragen we om meer respect en aandacht voor al deze hardwerkende mensen!

lees meer

OPGELET WIJZIGING OPHAALRONDEN EN BEDELING OPHAALKALENDER 2020

  • De nieuwe ophaalkalender voor 2020 valt pas in de maand januari in je brievenbus!
  • De ophaaldagen voor januari 2020 kan je terugvinden op de kalender van 2019gooi die kalender dus nog niet weg eind dit jaar!
  • De nieuwe inzamelronden voor huishoudelijk afval starten vanaf 1 februari 2020!
  • BEDELING OPHAALKALENDER 2020

    Tussen 15 en 31 januari valt de nieuwe ophaalkalender 2020 in je brievenbus.


lees meer

Breng oude elektro binnen t.v.v. Rode Neuzendag

Wist je dat elk Belgisch gezin gemiddeld 10 elektrotoestellen ergens in huis heeft liggen, die niet meer gebruikt worden? En dat is spijtig, want al deze toestellen bevatten grondstoffen die heel bruikbaar zouden zijn om nieuwe producten mee te maken. 

lees meer

Wat is asbest? Hoe herken ik asbest?

Asbest is een schadelijke stof die in meer dan 3.500 bouwmaterialen is verwerkt. De stof is niet met het blote oog zichtbaar, daardoor weten we vaak niet dat asbest ook in onze eigen woning verborgen zit.

lees meer

75% minder zwerfvuil in secundaire scholen dankzij nudging

Nudging, een techniek voor gedragsverandering waarbij positieve keuzes op een subtiele manier naar voren geschoven worden, helpt scholen in de strijd tegen zwerfvuil. Dat is de opvallende conclusie van een twee jaar durend onderzoeksproject met 14 West-Vlaamse secundaire scholen. Uit het onderzoeksproject blijkt dat eenvoudige maatregelen zoals het gebruik van vuilbakken met aangepaste inwerpopening of het toepassen van kleurlijnen en duidelijke sorteerinstructies de hoeveelheid zwerfvuil al drastisch kunnen doen verminderen

lees meer

Wanneer komt de nieuwe blauwe pmd-zak in I.V.I.O.?

Op 3 juni 2019 introduceerde Fost Plus en de OVAM samen met enkele afvalintercommunales en de sorteercentra de uitgebreide blauwe pmd-zak.

lees meer

INSECTENHOTEL IN JOUW TUIN?

Insectenhotel bouwen, de kringloopkrachten van Lendelede hebben dit op een heel creatieve en mooie manier gemaakt.

lees meer

Oude kledij/textiel/schoenen/handtassen/... om weg te gooien?

Breng ze naar de textielcontainers in je buurt.

lees meer

Word jij onze nieuwe “kringloop”vrijwilliger?

Infosessies kringlooptuinieren

Heb jij groene vingers, wil je minder tuin en keukenafval door thuis te composteren of kippen te houden of voedselverlies te voorkomen? 
Kom je graag in contact met andere tuinliefhebbers en wil je je kennis en ervaring delen met anderen?

lees meer

LET OP VOOR ILLEGALE INZAMELING VAN TEXTIEL!

Heb je dergelijk briefje in je brievenbus ontvangen om je afgedankte textiel in een zak aan de deur te zetten? Dan is dit een illegale textielinzameling!

lees meer

IVIO zet voortaan in gans het werkingsgebied mobiele camera’s in tegen sluikstorters

In Tielt loopt sinds vorig jaar een proefproject en bij uitbreiding volgen nu alle andere gemeenten in het werkingsgebied.

lees meer

NIEUW: GRATIS INZAMELING VAN NATUURLIJKE KURKEN OP ALLE IVIO-RECYCLAGEPARKEN

Kurken die maar al te vaak bij het restafval belanden kunnen gerecycleerd worden tot nuttige nieuwe materialen. Voortaan kan je op alle IVIO-recyclageparken je (natuurlijke) kurken gratis brengen in het daartoe voorziene recipiënt.

 

lees meer
Herbruikbare bekers

Nieuwe dienstverlening: herbruikbare bekers

Vanaf 1 augustus 2016 bieden we een nieuwe dienstverlening op maat, namelijk herbruikbare bekers. Handig, netjes én milieuvriendelijk!

 

lees meer

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken (RP) en kantoren (K)


2020: 01/06 - 11/07 - 20/07 - 21/07 - 15/08 - 02/11 - 11/11 - 24/12 K om 17u gesloten - 25/12 - 26/12 - 31/12 K om 17u gesloten

2021: 01/01 - 02/01