U bent hier: Nieuws

Nieuws

IVIO uitzonderlijk gesloten op donderdag 30 september

 

Op donderdag 30 september is IVIO uitzonderlijk gesloten. Door elektriciteitsweken zijn wij niet bereikbaar. 

lees meer

Batterijen veranderen, hoe je ze inzamelt ook!

 

Batterijen zijn onmisbaar geworden en in de toekomst zal het gebruik alleen nog uitbreiden. Batterijen veranderen ook constant, dus hoe je ze inzamelt ook! 

 

lees meer
Vacature Financieel-administratief deskundige

VACATURE: Stafmedewerker financieel - & administratief beheer


Ben jij de administratieve duizendpoot die we zoeken en ben je op zoek naar een job binnen een toekomstgericht bedrijf? Dan is deze vacature van stafmedewerker financieel en administratief beheer iets voor jou! Kijk gerust verder voor meer informatie. 

lees meer
Camera's op de I.V.I.O.-recyclageparken

Camera’s op de I.V.I.O.-recyclageparken


Aanschuiven aan het recyclagepark is geen pretje. Maar er is beterschap op komst! I.V.I.O. is op dit ogenblik een project aan het uitrollen waarbij alle recyclageparken voorzien worden van een aantal camera’s.

lees meer

Gratis inzameling van matrassen

De matras producenten worden er vanaf 1 januari 2021 toe verplicht om te betalen voor de inzameling en verwerking van afgedankte matrassen. Zo worden deze producenten ook verantwoordelijk voor de verwerking van hun producten van zodra ze afval worden. De consument betaalt tevens een milieubijdrage bij de aankoop van een nieuwe matras. Lokale besturen die de matrassen worden vergoed om de matrassen selectief in te zamelen.  

lees meer

Klachten restafvalzakken


De laatste tijd krijgen wij spijtig genoeg klachten over de kwaliteit van de nieuwe restafvalzakken. We nemen deze klachten serieus, want uiteraard is het onze plicht als afvalintercommunale om de kwaliteit van onze dienstverlening te garanderen. Zonder kwalitatieve restafvalzakken kan aan die dienstverlening zeker niet voldaan worden.

lees meer
Online infosessies

30% minder in de restafvalzak, daar gaan we voor!


Willen we niet allemaal dat onze restafvalzak minder snel vol is? De gemiddelde restafvalzak bevat nog steeds meer dan 20% recycleerbaar materiaal, van textiel tot een plastic zak. Maar ook voedsel of composteerbaar materiaal komt nog steeds, onterecht, in de restafvalzak. Met eenvoudige tips kan iedereen het gewicht van de restafvalzak doen dalen.  

lees meer
I.V.I.O. waarschuwt: zakken naast de textielcontainer plaatsen is ook sluikstort!

I.V.I.O. waarschuwt: zakken naast de textielcontainer plaatsen is ook sluikstort!


I.V.I.O, de intercommunale van Izegem en Ommeland stelt met spijt vast dat textielcontainers, net zoals glascontainers, vaak een hotspot zijn voor sluikstort. I.V.I.O. vraagt met aandrang om geen zakken met kledij of afval naast de textielcontainers te plaatsen.

lees meer
Nieuwe inrit voor het recyclagepark van Izegem

Nieuwe inrit voor het recyclagepark van Izegem


De aanleg van de nieuwe inrit op het recyclagepark van Izegem is achter de rug. Vanaf nu wordt de nieuwe inrit, 100 meter verder gebruikt.

lees meer

CORONA-UPDATE: Alle recyclageparken blijven open!


Onze recyclageparken blijven voorlopig open! De huidige Corona-maatregelen blijven wel van toepassing: https://www.ivio.be/nl/corona-maatregelenWij houden jullie op de hoogte van eventuele wijzigingen!

lees meer

Mogelijks hinder door infrastructuurwerken


Eind deze week starten infrastructuurwerken aan de recyclageparken van Izegem en Ingelmunster. Deze werken kunnen mogelijks hinder veroorzaken tijdens uw bezoek aan het recyclagepark.

lees meer
Huisvuilophaling Oostrozebeke

Update werken en huisvuilophaling Oostrozebeke

Sinds juni 2020 wordt de dorpskern in Oostrozebeke vernieuwd. Deze ingrijpende werken hebben een invloed op de huis-aan-huis-ophalingen.

lees meer
Ophaling asbest aan huis

Vanaf 1 maart asbestophaling aan huis

De Vlaamse Regering streeft ernaar onze leefomgeving uiterlijk tegen 2040 asbestveilig te maken. In dit kader werkt I.V.I.O. mee aan het afbouwplan. Dit afbouwplan bestaat uit 2 luiken nl. asbest verpakt aanleveren op het recyclagepark en  asbest ophalen aan huis. Vanaf 1 januari 2021 moet alle asbest verpakt aangeleverd worden op de I.V.I.O.-recyclageparken. Vanaf 1 maart zorgt I.V.I.O. ook voor ophaling aan huis.

lees meer
Nieuwe inrit recyclagepark Izegem

Nieuwe inrit moet file aan Izegems recyclagepark vermijden

Al jaren vormt de inrit van het recyclagepark in Izegem een probleem voor het doorgaande verkeer en fietsers in de Lodewijk De Raetlaan. De gemeente Izegem en IVIO hopen met het voorzien van een nieuwe inrit een oplossing te bieden voor de aanrijfiles.

lees meer
De Nieuwe blauwe zak

De P in PMD werd uitgebreid!

Sinds 1 januari 2021 zijn alle gemeenten van de I.V.I.O.-regio overgeschakeld naar De Nieuwe Blauwe Zak. De sorteerregels voor plastic verpakkingen verruimden, waardoor er meer in de blauwe zak mag!

lees meer
Wijzigingen IVIO werking

Vanaf 1 januari wijzigingen in de I.V.I.O.-werking

Vanaf 1 januari 2021 zijn er heel wat wijzigingen in de werking van I.V.I.O. Naast de vernieuwde restafval- en PMD-zak, zijn er ook enkele veranderingen voor het aanbrengen van afval bij het recyclagepark.

lees meer
week van de afvalophaler en recyclageparkwachter

I.V.I.O. bedankt de recyclageparkwachter tijdens week van de afvalophaler en recyclageparkwachter

De derde week van november staat al een aantal jaren gekend als ‘De week van de afvalophaler en recyclageparkwachter’. Doel is om het werk van het personeel van recyclageparken en afvalophalers in een positief daglicht te stellen. De vijfde editie van de week is des te belangrijker gezien het vele werk dat alle medewerkers in de afvalsector in het voorbije, ongewone jaar gepresteerd hebben. Om hen extra te bedanken geeft I.V.I.O. de recyclageparkwachters een extra attentie.

lees meer
Week van de afvalophaler en de recyclageparkwachter

Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter

Door weer en wind, op snikhete dagen, zelfs door vrieskou en sneeuw halen de afvalophalers overal ons huisvuil op. Ook de recyclageparkwachters staan telkens weer voor ons klaar zodat wij op een eenvoudige en correcte wijze ons afval kunnen sorteren. Tijdens de week van 23 tot en met 29 november willen wij de parkwachter en afvalophaler extra bedanken!

 

 

 
lees meer
Campagne lege batterijen Bebat

31 lege batterijen spelen verstoppertje in je huis

Bebat en de OVAM lanceren “Vlaanderen zoek mee!” Onder het motto “Zoek mee” dagen Bebat en de OVAM Vlaming uit om net zoals vorig jaar op zoek te gaan naar lege batterijen die zich overal in huis verstoppen.

lees meer
Doe mee met Generatie R en recycleer voor de volgende generatie

Doe mee met Generatie R en recycleer voor de volgende generatie

De grondstoffen voor elektrisch tuin- en werkmateriaal, zoals koper, worden schaarser. Maar in de Belgische tuinhuizen, garages en kelders, liggen er niet minder dan 4,8 miljoen ongebruikte elektrische en elektronische toestellen. Wist je dat er maar liefst 14.000 ton ijzer en 2.000 ton koper onder een stoflaag ligt? Een enorm potentieel voor hergebruik en recyclage! De meeste van die toestellen werken nog en kunnen perfect doorgegeven worden of naar de Kringwinkel worden gebracht. 16% is echt kapot. Als die naar een inzamelpunt van Recupel worden gebracht, kan 2.196 ton ijzer (= het gewicht van 28 volgetankte vliegtuigen) en 320 ton koper (= het gewicht van 1,5 keer het Vrijheidsbeeld) herwonnen worden via recyclage.

lees meer
Wespen aan de glasbol

Wespen aan de glasbol

De laatste weken stellen onze medewerkers vaak problemen vast met wespen aan de glasbollen. 

lees meer
Heropstart asbest

Heropstart asbest vanaf 10 augustus

Door de Coronocrisis was de inzameling van asbest tijdelijk niet mogelijk. Vanaf maandag 10 augustus 2020 kan asbestcement weer binnengebracht worden op de recyclageparken van I.V.I.O. te Ingelmunster, Ledegem, Oostrozebeke en Tielt.

lees meer
Geen glas in de vuilzak

Gooi geen glas in de vuilzak!

In de voorbije weken werden de ophalers in Izegem en Ommeland enkele malen geconfronteerd met scherpe voorwerpen in de restafvalzakken. Daarbij werd één van de ophalers pijnlijk verwond! De ophalers en de intercommunale I.V.I.O. doen daarom nogmaals een oproep om géén scherpe of gevaarlijke voorwerpen in de restafvalzak te stoppen.

lees meer
Bescherm de vuilniszak tegen ongewenste indringers

De vuilniszak beschermen tegen ongewenste indringers

Katten, ratten en ongedierte zijn dol op afval, en zeker etensrestjes. Dit zorgt echter vaak voor opengescheurde afvalzakken, met onaangename gevolgen, zowel voor de omwonenden als de ophalers. Vaak gebruiken mensen allerhande trucjes om dit tegen te gaan, maar deze zijn niet allemaal toegelaten.

lees meer
Sorteerregels

Sorteerregels!

Voor een correcte verwerking van afval is het noodzakelijk om op een juiste manier de verschillende sorteerregels te volgen. Op de recyclageparken in de I.V.I.O.-regio stellen wij enkele onduidelijkheden vast.

lees meer
CORONA-UPDATE: eropening recyclageparken

CORONA-UPDATE: Heropening recyclageparken op 7 april

Vlaamse recyclageparken mogen vanaf dinsdag 7 april de deuren opnieuw openen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir liet die twee weken geleden nog sluiten, omdat er te veel mensen tegelijk naar de containerparken kwamen, waardoor de social distance-regel niet gewaarborgd kon worden.

lees meer

CORONA-update: Mogen particuliere zwerfvuilacties doorgaan?

Heel wat mensen willen de dag van vandaag hun diensten aanbieden aan de maatschappij. Wij merken dan ook dat in de I.V.I.O.-regio meer en meer acties op Mooimakers geregistreerd worden. Toch wenst de overheid duidelijk te stellen dat zwerfvuilacties niet onder essentiële verplaatsingen hoort! Aan de andere kant is het wel toegelaten om dicht bij huis te gaan wandelen, alleen of met leden van je gezin. Tijdens zo een wandeling is het uiteraard toegelaten om zwerfvuil op te rapen.

lees meer

Wat met mijn snoeiafval nu de recyclageparken gesloten zijn?

Veel mensen hebben nu extra thuis- en tuintijd en met het mooie weer is dit de uitgelezen moment om lekker te gaan snoeien. Maar wat kan je doen met je snoeiafval, nu de recyclageparken gesloten zijn? Snoeihout kan ook een belangrijke meerwaarde hebben in je tuin? Hierbij geven wij jullie, in samenwerking met VLACO, graag enkele tips om jullie snoeiafval te gebruiken of te bewaren.

lees meer

Wat met met mijn grasafval?

Begin van de lente, mooi weer en, door omstandigheden, tijd om in de tuin te werken! Maar veel mensen vragen wat ze moeten aanvangen met hun tuinafval, nu ook de recyclageparken gesloten zijn. Het zijn speciale tijden en we moeten ons allemaal aanpassen. Hierbij geven wij jullie graag enkele tips om jullie grasafval te gebruiken of te bewaren.

lees meer

CORONA-UPDATE: Alle recyclageparken sluiten

Alle recyclageparken in Vlaanderen worden per direct gesloten na de overrompeling van de afgelopen dagen. De afvalophaling aan huis blijft wel verder lopen.

lees meer

Corona virus : wat met mijn groenafval?

Groen naar het recyclagepark gaat tijdelijk niet, want deze zijn gesloten. Voor wie echter een abonnement neemt, gaan de afhalingen wel door volgens de afhaalkalender voor groen. 

lees meer

Mededeling ophaalkalenders

De ophaalkalenders van IVIO worden tot en met vrijdag 31/1/20 bedeeld. Let dus goed op dat je hem niet mist! Ook op onze website is alle informatie reeds beschikbaar, de Recycle app zal vanaf 1/2/20 up-to-date zijn!

lees meer

Opgelet: ophaling PMD Dentergem op 31/12/19 gaat NIET door!

Ophaling PMD Dentergem

lees meer

Mededeling afvalophaling 2020

Wijzigingen ophaalrondes, bedeling en prijs restafvalzakken

lees meer

TOON MEE JE RESPECT VOOR DE PARKWACHTER EN DE AFVALOPHALER

Deze week gaat alle aandacht en dank speciaal uit naar onze parkwachters en afvalophalers. En dat zou eigenlijk gans het jaar zo moeten zijn!

Deze mensen gaan door weer en wind alle afval op een correcte manier verwijderen. Terwijl worden ze soms op een zeer agressieve manier aangesproken. Daarom vragen we om meer respect en aandacht voor al deze hardwerkende mensen!

lees meer

OPGELET WIJZIGING OPHAALRONDEN EN BEDELING OPHAALKALENDER 2020

  • De nieuwe ophaalkalender voor 2020 valt pas in de maand januari in je brievenbus!
  • De ophaaldagen voor januari 2020 kan je terugvinden op de kalender van 2019gooi die kalender dus nog niet weg eind dit jaar!
  • De nieuwe inzamelronden voor huishoudelijk afval starten vanaf 1 februari 2020!
  • BEDELING OPHAALKALENDER 2020

    Tussen 15 en 31 januari valt de nieuwe ophaalkalender 2020 in je brievenbus.


lees meer

Breng oude elektro binnen t.v.v. Rode Neuzendag

Wist je dat elk Belgisch gezin gemiddeld 10 elektrotoestellen ergens in huis heeft liggen, die niet meer gebruikt worden? En dat is spijtig, want al deze toestellen bevatten grondstoffen die heel bruikbaar zouden zijn om nieuwe producten mee te maken. 

lees meer

Wat is asbest? Hoe herken ik asbest?

Asbest is een schadelijke stof die in meer dan 3.500 bouwmaterialen is verwerkt. De stof is niet met het blote oog zichtbaar, daardoor weten we vaak niet dat asbest ook in onze eigen woning verborgen zit.

lees meer

Mooimakers zomercampagne voor een mooie omgeving!

Het is verademend om te leven, wonen, werken en te bewegen in een propere buurt. Mooimakers zet zich daarom ook deze zomer enthousiast in om de omgeving proper te houden en afval op straat te vermijden.

lees meer

75% minder zwerfvuil in secundaire scholen dankzij nudging

Nudging, een techniek voor gedragsverandering waarbij positieve keuzes op een subtiele manier naar voren geschoven worden, helpt scholen in de strijd tegen zwerfvuil. Dat is de opvallende conclusie van een twee jaar durend onderzoeksproject met 14 West-Vlaamse secundaire scholen. Uit het onderzoeksproject blijkt dat eenvoudige maatregelen zoals het gebruik van vuilbakken met aangepaste inwerpopening of het toepassen van kleurlijnen en duidelijke sorteerinstructies de hoeveelheid zwerfvuil al drastisch kunnen doen verminderen

lees meer

Wanneer komt de nieuwe blauwe pmd-zak in I.V.I.O.?

Op 3 juni 2019 introduceerde Fost Plus en de OVAM samen met enkele afvalintercommunales en de sorteercentra de uitgebreide blauwe pmd-zak.

lees meer

INSECTENHOTEL IN JOUW TUIN?

Insectenhotel bouwen, de kringloopkrachten van Lendelede hebben dit op een heel creatieve en mooie manier gemaakt.

lees meer

Oude kledij/textiel/schoenen/handtassen/... om weg te gooien?

Breng ze naar de textielcontainers in je buurt.

lees meer

Word jij onze nieuwe “kringloop”vrijwilliger?

Infosessies kringlooptuinieren

Heb jij groene vingers, wil je minder tuin en keukenafval door thuis te composteren of kippen te houden of voedselverlies te voorkomen? 
Kom je graag in contact met andere tuinliefhebbers en wil je je kennis en ervaring delen met anderen?

lees meer

LET OP VOOR ILLEGALE INZAMELING VAN TEXTIEL!

Heb je dergelijk briefje in je brievenbus ontvangen om je afgedankte textiel in een zak aan de deur te zetten? Dan is dit een illegale textielinzameling!

lees meer

IVIO zet voortaan in gans het werkingsgebied mobiele camera’s in tegen sluikstorters

In Tielt loopt sinds vorig jaar een proefproject en bij uitbreiding volgen nu alle andere gemeenten in het werkingsgebied.

lees meer

NIEUW: GRATIS INZAMELING VAN NATUURLIJKE KURKEN OP ALLE IVIO-RECYCLAGEPARKEN

Kurken die maar al te vaak bij het restafval belanden kunnen gerecycleerd worden tot nuttige nieuwe materialen. Voortaan kan je op alle IVIO-recyclageparken je (natuurlijke) kurken gratis brengen in het daartoe voorziene recipiënt.

 

lees meer
Herbruikbare bekers

Nieuwe dienstverlening: herbruikbare bekers

Vanaf 1 augustus 2016 bieden we een nieuwe dienstverlening op maat, namelijk herbruikbare bekers. Handig, netjes én milieuvriendelijk!

 

lees meer

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

 

2021: 21/07 - 01/11 - 02/11 - 11/11 - 25/12 - 31/12

24/12: kantoren en recyclageparken om 16u gesloten 

2022: 01/01 - 03/01 - 18/04 - 02/05 - 26/05 - 06/06 - 21/07 - 15/08 - 31/10 - 01/11 - 11/11 - 12/11 - 25/12 - 26/12 - 27/12 - 31/12