U bent hier: Nieuws » Klachten restafvalzakken
terug naar overzicht

Klachten restafvalzakken

De laatste tijd krijgen wij spijtig genoeg klachten over de kwaliteit van de nieuwe restafvalzakken. We nemen deze klachten serieus, want uiteraard is het onze plicht als afvalintercommunale om de kwaliteit van onze dienstverlening te garanderen. Zonder kwalitatieve restafvalzakken kan aan die dienstverlening zeker niet voldaan worden.

Sinds begin 2021 werkt IVIO samen met een nieuwe producent van restafvalzakken. Om te voldoen aan het Vlaams milieuvergunningsdecreet (Vlarema Artikel 5.3.13.1.) dienen de nieuwe zakken vanaf 1 januari 2021 voor 80% te bestaan uit gerecycleerd materiaal.  Het is een nieuwe richtlijn en momenteel is er nog niet veel ervaring met deze zakken. Zoals we nu merken kan werken met gerecycleerd materiaal invloed hebben op de kwaliteit. Ondanks een goede score tijdens de uitvoerige labotesten, blijken er tijdens het dagelijks gebruik toch wat problemen op te duiken. En uiteraard is het net dat gebruik dat van tel is.

Los van bovenstaande is het natuurlijk altijd mogelijk dat er een productiefout geslopen is in een bepaald lot afvalzakken. Daarom is het belangrijk om in dat geval de traceerbaarheidscode (dit is een code die u op de zak kan terugvinden) én een toelichting omtrent de aard van uw klacht. Uw feedback is voor ons een grote hulp om te blijven streven naar een kwalitatief goed product. Indien het om een productiefout gaat, kan u de rollen laten omwisselen bij het verkooppunt.

Net als voor IVIO het geval is, zijn feedback en klachten ook voor onze producent van belang. Wij bundelen net om die reden de ontvangen klachten en gaan daarop het gesprek met de producten aan om zo tot een bevredigende oplossing te komen. Om alle klachten te bundelen over de werking van I.V.I.O. hebben wij een klachtenformulier toegevoegd aan onze website: https://bit.ly/3gYGnag.  Hierop kunt u alle klachten doorgeven.

terug naar overzicht

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

2023: 1/11, 2/11, 11/11, 25/12 en 26/12

2024: 1/1, 2/1, 19/3, 1/4, 1/5, 9/5, 10/5 (kantoren), 20/5