U bent hier: Activiteiten

Activiteiten

Repair Café Izegem

Repair Cafés zijn gratis bijeenkomsten waar mensen uit de buurt samen spullen herstellen. Repareren kan je leren, is plezant, goed voor het milieu èn je portemonnee.

Lees verder

Infosessie rond duurzame evenementen te Izegem

Het verduurzamen van evenementen staat meer dan ooit op de agenda. Sinds januari 2020 is het gebruik van wegwerpbekers en -drankverpakkingen verboden. Voor steden en gemeenten kwam daar sinds januari 2022 een verbod op het gebruik van wegwerp cateringmateriaal bij, net als een verbod op de verkoop van plastic borden en bestek.

Lees verder

Koken met restjes!

We weten het allemaal, voedsel verspillen is niet oké. En toch overkomt het iedereen wel eens. Tijdens deze online infosessie krijgt elk gezin - klein of groot, jong of oud - handige én dagelijkse tips om voedselverlies te beperken. 

Lees verder

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

 2023: 14/8, 15/8, 1/11, 2/11, 11/11, 25/12 en 26/12