U bent hier: Scholen & verenigingen

Presentaties infosessies

Het verduurzamen van evenementen staat meer dan ooit op de agenda. Sinds januari 2020 is het gebruik van wegwerpbekers en -drankverpakkingen verboden. Voor steden en gemeenten kwam daar sinds januari 2022 een verbod op het gebruik van wegwerp cateringmateriaal bij, net als een verbod op de verkoop van plastic borden en bestek.

Locatie, animatie, muziek, catering, ... allemaal heel belangrijk tijdens de organisatie van een fuif, sportevenement of schoolfeest. Maar ook een afvalplan mag niet ontbreken! De wetgeving wordt steeds strenger met o.a. de verplichting van herbruikbare bekers of cateringmateriaal.

IVIO, de afvalintercommunale in jouw regio, had daarom 2 infosessies georganiseerd rond dit thema. Via de gemeenten werden alle gemeentelijke verenigingen en scholen uitgenodigd. Tijdens de infosessies gaven we tips om een afvalarm evenement te organiseren, maar kwamen ook de nieuwe verplichtingen en belangrijke aandachtspunten aan bod. Er kwamen enkele leveranciers aan bod en er werden enkele interessante cases voorgesteld. Hierbij delen wij graag de presentaties:

Op www.groenevent.be vinden jullie extra informatie over de wetgeving, handleidingen, stappenplannen, infofiches, kostensimulaties, waarborgsystemen en een lijst met professionele leveranciers