U bent hier: Nieuws » IVIO investeert, ook in moeilijke tijden
terug naar overzicht

IVIO investeert, ook in moeilijke tijden

In 2022 investeerde IVIO in een nieuw toegangscontrolesysteem op de recyclageparken en kozen we ook voor een nieuwe, meer hedendaagse huisstijl met aangepast logo. Het nieuwe jaar 2023 zetten we in met een spiksplinternieuwe glaskraanwagen en we rusten onze recyclageparken uit met duidelijke infoborden aan de ingang. Deze borden maken de bezoekers wegwijs op het park. Zo blijven we onze dienstverlening naar de burger toe verbeteren.

De nieuwe glaskraanwagen wordt ingezet voor het ledigen van de glasbollen in de 11 IVIO-gemeenten. Deze is, dankzij de lange kraanarm, geschikt om zowel bovengrondse als ondergrondse glasbollen te ledigen. Daarnaast wordt deze vrachtwagen ook ingezet voor de huis-aan-huis ophaling van asbest.

 

Dries Dehaudt: “We kozen resoluut voor veiligheid en milieuvriendelijkheid. IVIO wil op alle vlakken een duurzaam bedrijf zijn: deze kraanvrachtwagen verbruikt heel wat minder dan de oude vrachtwagen, is ergonomischer en volledig uitgerust met alle mogelijke veiligheidssystemen. Met een lagere uitstoot zorgen we ook voor minder fijn stof in onze straten en longen. Dankzij het grotere laadvermogen zijn minder ritten nodig, da’s efficiënter werken én minder bandenslijtage. Met deze investering drukken we de onderhoudskosten en de transportkosten, een besparing die we in deze tijden goed kunnen gebruiken!’

Daarnaast werd aan de ingang van ieder park een infobord gezet, met belangrijke informatie, zoals de locatie van de containers en de tarieven. Deze parkplannen zijn ook beschikbaar op de website. Deze borden zijn een hulp om zich correct aan te melden aan de inritzuil. Uiteraard helpt de parkwachter, indien nodig, bij het aanwijzen van de juiste containers. Zo streeft IVIO naar een beter bezoekervaring voor de burgers.

In 2023 pakken we de huidige signalisatie en communicatie in en rond de recyclageparken nog verder aan. Samen met het vernieuwen van onze website, beogen we hiermee onze burgers nog beter bij te staan om zo goed mogelijk te sorteren!

 

Foto: glaskraanwagen, vlnr: Voorzitter Dries Dehaudt, ondervoorzitter Danny Bossuyt, IVIO-directeur Cindy Coucke en één van onze chauffeurs Serge Desramault.

Bord op park Oostrozebeke:

terug naar overzicht

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

1/01, 2/01, 19/03, 30/03, 1/04, 1/05, 3/05 t.e.m. 6/05 (park Ingelmunster), 9/05, 10/05 (kantoren), 20/05, 2006 (kantoren), 11/07, 12/07 (kantoren), 15/07 (park Pittem), 15/08, 16/08 (kantoren), 24/09, 1/11, 2/11, 11/11, 25/12, 26/12