U bent hier: Nieuws » Vernieuwd recyclagepark Meulebeke is het park van de toekomst
terug naar overzicht

Vernieuwd recyclagepark Meulebeke is het park van de toekomst


Meulebeke, 15 mei 2024: Begin dit jaar werden de werken gestart om het recyclagepark om te bouwen naar een hypermodern recyclagepark volgens een volledig nieuw concept voor de IVIO-regio. Het park wordt verdubbeld in oppervlakte en is modulair opgebouwd.

 

Nu de grondwerken achter de rug zijn werd gestart met de bouw van het modulair systeem met oprijplatform, zoals eerder toegepast in o.a. Oostende en Bredene. Het gaat over een gepatenteerde technologie, waarbij men gebruik maakt van op maat geprefabriceerde betonblokken.

 

Voor het recyclagepark wordt gewerkt met een verhoogd plateau waarop de gebruiker op een zeer gemakkelijke manier afval selectief kan brengen, zonder gebruik te maken van trappen of moeilijke toestanden. Dit betekent dat het park gebruiksvriendelijk is, met aandacht voor de ergonomie van de bezoeker. Bijkomend voordeel van dit verhoogd plateau is hieronder de extra stockageplaats voor de intercommunale IVIO. Het bouwen van een dergelijke verhoogd plateau gaat zeer snel, voor de gemeente Meulebeke wordt dit in minder dan 5 dagen gerealiseerd.

Dries Dehaudt, IVIO-voorzitter: ‘Dit park zal als voorbeeld dienen voor de andere IVIO-recyclageparken in de toekomst.’ Het nieuwe recyclagepark van Meulebeke opent eind juni.

Meer informatie over het modulaire systeem kan verkregen worden bij de leverancier: https://www.modulo-beton.eu

Foto: Luc Bouckhuyt - Krant van West-Vlaanderen

Vlnr. Gianni Swaenepoel (projectopvolger), Henk Verkouillie (van de betoncentrale), Swa Van Daele (vertegenwoordiger firma Vuylsteke), Cindy Coucke (algemeen directeur) en Danny Bossuyt (IVIO-ondervoorzitter). 
terug naar overzicht

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

1/05, 3/05 t.e.m. 6/05 (park Ingelmunster), 9/05, 10/05 (kantoren), 20/05, 20/06 (kantoren), 11/07, 12/07 (kantoren), 15/07 (park Pittem), 15/08, 16/08 (kantoren), 24/09, 1/11, 2/11, 11/11, 25/12, 26/12