U bent hier: Nieuws » Week van het afvalteam
terug naar overzicht

Week van het afvalteam

week van het afvalteam

In de week van 13 tot 19 november wordt voor de achtste keer de rode loper uitgerold voor ‘Week van het Afvalteam’. Tijdens die week worden alle afvalteams over heel Vlaanderen ‘in the spotlight’ gezet. De afvalophalers, chauffeurs van glas, asbest en grofvuil en recyclageparkwachters, maar ook de collega’s achter de schermen zoals onze onthaalmedewerkers.

Wat kan je doen?

Wat het afvalteam het meest apprecieert is respect, je afval goed sorteren en juist aanbieden. De 5 ergernissen van het afvalteam zijn:

  • scherpe voorwerpen en lachgascapsules in de zakken
  • agressie in het verkeer, op het recyclagepark of aan de telefoon
  • niet goed zichtbaar geplaatst huisvuil
  • te zwaar Niet-gebonden papier en karton

Plaats je afval tijdig en zichtbaar langs de openbare weg. De afvalophalers zijn vroege vogels. Staat je afval niet tijdig buiten, kan de ophaler het ook niet meenemen. Een kleine moeite die voor de ophalers een wereld van verschil maakt.

Soms mag het nog wat meer zijn … Je mag altijd een leuke attentie bij je afvalzak of container laten, hen belonen met een dankbare woordje, of gewoon met een glimlach en/of dikke duim in de lucht. De (klein)kinderen kunnen ook de kleurplaat inkleuren en ophangen aan het venster, vastbinden aan de zak of afgeven in het recyclagepark. Deel ook gerust op onze social media! Een complimentje kan ook via ons digitaal ‘goebezig’ formulier. Via google kan je voor elk recyclagepark een review nalaten.

 

Download de kleurplaat

Stuur het afvalteam een digitaal complimentje via subscribepage.io/GOTEAM

terug naar overzicht

Welkom bij IVIO!

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en afvalverwerking.

Lees verder

Sluitingsdagen recyclageparken en kantoren

2023: 1/11, 2/11, 11/11, 25/12 en 26/12

2024: 1/1, 2/1, 19/3, 1/4, 1/5, 9/5, 10/5 (kantoren), 20/5